SIRIS.nl

Passieconcert door AGK Puur Sangh

AGK Puur Sangh voert op zondag 29 maart een passieconcert uit.

Het lijden van Christus zal o.a. door middel van het zingen van koralen van J.S. Bach, een requiem van Rheinberger en overwegingen door pater Piet Schellens centraal staan in dit concert.

Het is voor het eerst dat Puur Sangh tijdens de passietijd een concert brengt. De koralen zijn uit de Johannes Passion van Johann Sebastian Bach. Bach schreef dit werk in 1723 in drie maanden tijd. De Johannes Passion is een oratorium met als onderwerp het lijden en sterven van Jezus volgens het Evangelie van Johannes.

Vervolgens zingt het koor enkele delen uit het requiem van Rheinberger en werken van Felix Mendelssohn en Johann Michael Haydn (de jongere broer van Joseph Haydn). Dirigent en organist Ad Broeksteeg zal als intermezzi een stuk van J. Rheinberger (Abendfriede) en een van C. Loret (Prière) op het orgel spelen.

Puur Sangh wordt begeleid door een strijkersensemble en het geheel staat onder leiding van dirigent Ad Broeksteeg.

Voor meer informatie kijk op www.puursangh.nl onder programma.

Dit passieconcert zal het laatste concert zijn van Agk Puur Sangh onder leiding van dirigent Ad Broeksteeg. Deze laatste neemt met dit concert afscheid van Puur Sangh na een gepassioneerd dirigentschap van bijna 27 jaar en maakt een carrière move naar het begeleiden op piano van individuele zangers en koren.

De aanvang van dit bijzondere concert is om 15.00 uur en het concert zal circa één uur duren.

Entreebewijzen in de voorverkoop bij VVV Asten en Primera voor € 7,50 en bij de kerk € 9.