Vijfde wedstrijd Vijvervirtuoos

Op zondag 9 juli werd de vijfde competitiewedstrijd om de titel Vijvervirtuoos van de Astense hengelsportvereniging Ons Genoegen gevist.

Voor het eerst zat een clubwedstrijd helemaal vol. Er waren 35 deelnemers.

Omdat er zoveel met de vrije hengel meededen waren daar drie vakken uitgezet; de puinkant, om het eiland en, voor het eerst, de lange kant. Met name dat laatste vak was de grote onbekende. Anton Akkerman won dat vak met 11 kg. Tweede met ruim 8 kg was Rob Winkelmolen.

Op de puinkant waren de vangsten wat minder dan we dit kalenderjaar gewend zijn maar met ruim 28 kg had de winnaar, Robin van Houts, toch een zeer mooi gewicht. De broer van Robin van Houts, Eric werd tweede met ruim 17 kg.  Beide broers zijn inmiddels opgeklommen naar de derde en vierde plaats.

Het laatste vak was uitgezet om het eiland. Hier zaten de twee vissers die dit jaar een beetje de dienst uitmaken, namelijk Hans Salimans en Ard Verheijen. Ard Verheijen wist het vak te winnen met bijna 19 kg. Hans werd tweede met bijna 16 kg.

Bij de vaste stok was de leider van het tussenklassement Piet van Lieshout afwezig en dus was het een mooie gelegenheid voor de concurrentie om hun slag te slaan. Toine van den Dungen ving het meeste, met bijna 8,5 kg. Runner-up was Peter van Dinther met bijna 8 kg. Theo van Houts werd derde met ruim 6 kg.

Nu ligt de competitie een tijdje stil vanwege de zomervakantie. Op 27 augustus staat de zesde wedstrijd op het programma.