Bouwdorp Someren van start

Rond de 560 kinderen en ruim 300 vrijwilligers zijn deze week met elkaar actief tijdens het Bouwdorp, dat op maandag 17 juli op De Donck in Someren van start ging.

Bouwdorp is voor basisschoolkinderen een vrolijke en actieve manier om de zomervakantie te starten.

Drie dagen lang is op het grasveld bij blokhut De Donckelaar in Someren niets anders te horen dan het vrolijke getik van hamers en het gepraat en gelach van kinderen en vrijwilligers. Op de vierde dag worden de bouwwerken weer afgebroken en wordt er traditioneel ‘spetterend’ afgesloten met een bezoekje van de brandweer.

Maar de kinderen willen natuurlijk eerst hun bouwwerken nog vol trots laten zien aan ouders, familie en vriendjes.

De kijkavond is op woensdag van 18.00 tot 20.00 uur en is voor iedereen gratis toegankelijk. Onder het genot van een hapje en een drankje wordt op de kijkavond ook een loterij georganiseerd. De opbrengst is bestemd voor Bouwdorp 2018. Ook worden op de kijkavond de winnaars van de Gouden Spijkers bekend gemaakt. De hutjes worden door de vrijwillige jury beoordeeld op originaliteit, afwerking, passen binnen het thema en de samenwerking binnen de groep. De hutjes, spelletjes en overige activiteiten van Bouwdorp staan dit jaar in het teken van het thema ‘Circus’. 

Tijdens Bouwdorp is de organisatie van 9.00 tot 16.30 uur bereikbaar op tel. 06-15192622 voor dringende zaken.

Meer info: www.jeugdcomite.nl.