40e Fietsdriedaagse Asten met feestelijk tintje

Stichting Activiteiten TWC Asten houdt op dinsdag 1, woensdag 2 en donderdag 3 augustus de 40e Fietsdriedaagse Asten.

De startplaats bij café Van Hoek en de controleplaatsen vormen steeds de kern waar u medefietsers treft, aan de koffie, een boterham of iets anders.

Het gratis drankje dat u dagelijks krijgt aangereikt en een aantrekkelijke fotopuzzeltocht, met prachtige prijzen, maken het geheel af. Een fietsvlaggetje hoort er natuurlijk ook bij.

Deelnemers, die drie dagen meefietsen, krijgen als herinnering een fietsje. Op de rustplaatsen is elke dag live muziek aanwezig. Op de thuisbasis staat de plaatselijke horeca klaar met een kop koffie, een stuk vlaai, een pintje of een hapje. Ook onderweg trouwens. 

De veertigste Astense Fietsdriedaagse krijgt een feestelijk tintje. Zo wordt de Markt versierd, is er een fotopuzzelrit en zijn er op de pauzeplekken en bij zaal Van Hoek muziekoptredens van Max Vogels, Gerard van Kol, Laot Mer Hurre en Toffel Vier.

 

Start en aankomst zijn in café-zaal Van Hoek, Markt 12 in Asten.

U kunt dagelijks starten tussen 9.30 uur en 13.30 uur.

De controleposten sluiten om 16.00 uur. De eindcontrole sluit om 18.00 uur.

Voorinschrijving (mogelijk tot 28 juli) bij de VVV van Asten en bij boekhandel Berkers in Deurne:

Voor drie dagen: € 8, 65+ers en kinderen tot 12 jaar: € 7.
Herinnering: € 2.

Inschrijving bij de start:

Voor drie dagen: € 9; kinderen tot 12 jaar: € 8.
Inschrijving voor één dag: € 4, kinderen tot 12 jaar: € 3.

Er zijn elke dag drie verschillende routes waaruit u kunt kiezen, namelijk 35, 45 of 60 km. Deze routes voeren u door de mooiste gebieden van Zuidoost-Brabant en een stukje Limburg.

U hoeft niet elke dag dezelfde afstand te fietsen. U mag van afstand verwisselen. U zult de weg niet kwijtraken, want de duidelijke TWC-pijlen en de routebeschrijving, die u ook nog op papier krijgt, vertellen u hoe u kunt fietsen.

De eerste dag voert de route u in zuidwestelijke richting, met Someren-Eind en Sterksel als controle-plaatsen.

De tweede dag fietst u in noordwestelijke richting met Mierlo en Mierlo-Hout als rustpunt.

De laatste dag gaat u in oostelijke richting en doet u Liessel aan. Deze dag is er één centrale rustplaats voor alle afstanden.

Deugdelijk materiaal voorkomt vaak problemen onderweg. Mocht u toch met materiaalpech te kampen krijgen, belt u dan het telefoonnummer op de routebeschrijving en de mensen in de materiaalwagen zullen u spoedig weer op weg helpen.

Deelnemers, die van deze mogelijkheid gebruik willen maken, kunnen dit kenbaar maken bij de organisatie. Nabij de startplaats is een overdekte afgesloten ruimte.

De fietsdriedaagse is volgens de NTFU-normen verzekerd en voldoet aan de Twee Sterren-kwaliteitsnormen van de NTFU.

Voor meer informatie en inschrijving, kijk op www.fiets3daagseasten.nl