Glasvezel buitengebied Asten en Someren binnen handbereik

Internet speelt een steeds grotere rol in ons leven; van het invullen van de belastingen tot bankieren, zorg op afstand, ondernemen en studeren.

Voor dat alles is een snelle en stabiele internetverbinding hard nodig. Glasvezel biedt die mogelijkheid en dat komt voor bewoners van het buitengebied van Asten en Someren nu dichtbij. Bij genoeg animo start Mabib namelijk met de aanleg van een netwerk.

Mabib, een landelijke glasvezelpartij, heeft als doel om alle bewoners van het buitengebied toegang te bieden tot het snelle en toekomstbestendige glasvezelnetwerk. Een unieke kans voor ruim 2.000 huishoudens in het buitengebied van Asten en Someren om te profiteren van alle voordelen die glasvezel hen biedt. Inmiddels is de campagne gestart en zijn de voorbereidingen in volle gang om het project na de zomervakantie te vervolgen. Daarbij werkt Mabib volgens het principe van vraagbundeling; als minimaal 55% van de huishoudens zich aanmeldt, gaat de schop in de grond en de bouw van start.

Mabib is een onderdeel van CIF, dat inmiddels al ruim 300.000 glasvezelaansluitingen gerealiseerd heeft, waarvan 30.000 in het buitengebied. “Eerder dit jaar al hebben we twee succesvolle campagnes uitgerold in Boxtel en Oosterhout”, vult een woordvoerder van Mabib aan. “En nu hopen we dat ook minimaal 55% van de huishoudens in Asten en Someren het belang van glasvezel inziet. Dat doen we echter niet alleen. Een grote groep lokale ambassadeurs uit Asten en Someren helpt ons mee dit project tot een succes te maken.”

Mabib kijkt er reikhalzend naar uit om in Asten en Someren aan de slag te gaan, maar begrijpt ook dat de eventuele komst van glasvezel veel vragen oproept. “Vooraf zullen we bewoners dan ook uitgebreid en persoonlijk informeren. Zo organiseren wij in september enkele informatieavonden om uit te leggen wat het belang is van glasvezel, hoe de aanleg is zijn werk gaat en waar je vragen kunt stellen aan de dienstenleveranciers. Op www.mabib.nl is er bovendien een gemeentepagina te vinden met daarop de actuele stand van zaken.”