SV Lierop verliest van Ysselstein

SV Lierop leed kostbaar puntenverlies tegen degradatiekandidaat Ysselstein.

Daar zag het in het begin niet naar uit want de gasten gingen geweldig sterk van start.

Al na één minuut leek Thijs van Heugten een prima aanval doeltreffend af te gaan ronden, ware het niet dat een Limburgse verdediger met een uiterste krachtsinspanning het schot wist te blokken.

De bal caramboleerde echter voor de voeten van Dirk Hesius, die vlammend uithaalde en de bal in de kruising zag vliegen, 0-1. De vreugde over deze snelle treffer werd overschaduwd door de forse blessure die Van Heugten bleek opgelopen te hebben. Hij moest per brancard het veld af en Bas van de Wittenboer kwam in zijn plaats. Van de Wittenboer zou in de 11e minuut voor de 0-2 gezorgd hebben, als hij niet onderuit gehaald zou zijn door keeper Swinkels van de thuisploeg, die er met een gele kaart wel heel genadig van afkwam.

Pas na 25 minuten kreeg Ysselstein iets meer grip op het spel en moest Lierop-doelman Lars van Grotel voor het eerst ingrijpen na een goed schot van de gevaarlijke Teunissen. Drie minuten later wist Jeurissen een lage voorzet van rechts met een subtiele voetbeweging over Van Grotel te wippen, 1-1.

Beide ploegen bleven fanatiek voor de winst gaan waarbij de thuisploeg fysiek het sterkste was en Lierop het betere voetbal in huis had. Het was aan Van Grotel te danken dat Lierop niet met een achterstand de rust inging, want hij greep prima in bij een levensgrote kans voor Gijs Dinghs.

Meteen na de rust zat de Lieropse keeper mis bij een corner van Ysselstein waardoor Dinghs kon raak koppen. SV Lierop ging op jacht naar de gelijkmaker en er ontstond een felle strijd waarin met name de mannen van Ysselstein in hun fanatisme de grenzen soms iets te nadrukkelijk opzochten en geluk hadden dat scheidrechter Van Dreumel het liet bij gele kaarten voor Dinghs en Teunissen.

De Lieropse druk nam toe. Lieropspits Ralf van de Laar mikte in de 61e minuut op de paal. Met een slim genomen vrije trap zorgde aanvoerder Dirk van Vlokhoven in de 64e minuut dat Lierop weer op gelijke hoogte kwam.

Beide teams zetten aan voor een slotoffensief waarbij op het scherpst van de snede gestreden werd. Bart Sijbers van Lierop werd in de 68e minuut van het veld gestuurd na een sliding waarbij hij de bal miste en de man raakte. Het bleek later het beslissende moment in de wedstrijd want Ysselstein buitte de man-meer-situatie goed uit en nam het heft in handen.

Al in de 71e minuut schoof de net ingevallen Peeters de 3-2 in het Lierop-doel. Lierop moest risico’s nemen en deed dat ook. Omdat o.a. Teunissen een enorme kans voor open doel miste kon de Lieropse aanhang blijven hopen. Tot de 85e minuut. Toen rondde Peeters een van de gevaarlijke aanvallen van Ysselstein doeltreffend af en zorgde daarmee voor de 4-2 eindstand.