Techniek&ik-certificaat voor Kindcentrum Het Talent (+ AUDIO)

Kindcentrum Het Talent in Asten heeft techniekeducatie dit jaar structureel verankerd in het lesprogramma en mag zichzelf daarom een officiële Techniek&ik- locatie noemen.

Op donderdag 2 april ontving zij het officiële Techniek&ik certificaat uit handen van Marjan van Asseldonk, coördinator Techniek&ik. 

Om voor het certificaat in aanmerking te komen volgden de pedagogisch medewerkers van Korein Kinderplein Asterstraat en leerkrachten van Basisschool Deken van Hout in Asten de basistrainingen van Techniek&ik. Daarnaast voerden ze diverse techniekprojecten uit. Samen met de kinderen verdiepten zij zich in de thema’s water, lucht en energie. Zo zochten ze bijvoorbeeld met de kinderen antwoord op vragen als: Hoe kun je ijs  laten smelten? Welke stoffen lossen op in water? Wat zit er in lucht? En hoe werkt zwaartekracht?

Techniek&ik is gebaseerd op deze bewezen en succesvolle methodiek uit Duitsland  waarbij het onderzoekend en ontwerpend leren centraal staat. Initiatiefnemers Korein Groep en Fontys Hogeschool Kind en Educatie leiden leerkrachten en pedagogisch medewerkers op in deze methodiek en aanpak. De initiatiefnemers willen hiermee bereiken dat kinderen spelenderwijs hun technische talenten leren kennen en vormen. Dat doen ze samen; onderwijs, kinderopvang, ouders, het bedrijfsleven en overheden. Zo dragen meerdere partijen bij aan de technische talenten van de toekomst. 

Meer info: www.techniek-en-ik.nl.