SV Lierop speelt gelijk tegen MULO

In een typisch degradatieduel deelden MULO en SV Lierop op zondag 19 april de punten.

Lierop legde het accent op de verdediging en speelde op de counter. MULO was de hele wedstrijd meer in de aanval, maar de eerste doelrijpe kans was voor de thuisploeg. Na een prima combinatie legde Rik Duijmelinck de bal af op Ralf van de Laar, die echter de bal niet lekker raakte. Even later kon de vrijstaande Wesley Smits uit een corner op het Lieropse doel mikken, maar via de kluts belandde de bal tegen het lichaam van keeper Lars van Grotel. Diezelfde Smits miste twee minuten later opnieuw een aardige kans.

In de 19e minuut viel de openingstreffer. Jan van Lierop kon uithalen na goed voorbereidend werk van Bas van de Wittenboer, 1-0.

Tien minuten later scoorde Toon Filippini uit de rebound nadat een geplaatst schot van zijn broer Chris door de MULO-doelman gekeerd was. Hij stond echter in buitenspelpositie dus dat feestje ging niet door. Vlak voor teatime was Bas van de Wittenboer na goed voorbereidend werk van Dirk Hesius en Rik Duijmelinck nog dicht bij een tweede Lieropse treffer.

Na de thee gingen de Helmonders op jacht naar de gelijkmaker en speelde het spel zich voornamelijk af op de helft van Lierop. De Lieropse verdedigers schroomden er niet voor om af en toe de bal hoog en hard het struikgewas in te rossen. Het bleef bij een kans voor Wesley Smits die opnieuw het vizier niet op scherp had staan. Dat gold ook voor Rik Duijmelinck, die in de 55e minuut alleen op het MULO-doel af mocht, maar niet doortastend genoeg was. Twee minuten later kreeg hij de kans om dat alsnog te doen, maar opnieuw had hij teveel tijd nodig. Daardoor bleven de gasten in de race en dus bleef het spannend.

MULO claimde in de 69e minuut een strafschop na een stevige tackle van Tim van Lieshout op de snelle Tijani in het Lieropse strafschopgebied. De rustig leidende scheidsrechter Voncken zag er niets verkeerds in en terecht want Tim had gewoon de bal.

MULO bleef aandringen en werd in de 74e minuut beloond. Invaller Stouten tikte een voorzet van Tijani met de punt binnen, 1-1.

Het laatste kwartier probeerden beide ploegen de winst te pakken met als gevolg een spannende slotfase met de beste kans voor Lierop-speler Ralf van de Laar, die met gevoel van afstand op goal mikte maar de bal op de lat zag ketsen. Stouten kopte een voorzet rakelings over de lat boven Lierop-goalie Lars van Grotel. Het bleef derhalve 1-1.

De prima leidende Voncken deelde gele kaarten uit aan Pim Heeren en Jamal Tijani van MULO en aan Rik Duijmelinck van Lierop.