Hans Salimans wint zesde wedstrijd Vijvervirtuoos

Op zondag 27 augustus zat de vakantie voor de wedstrijdvissers er weer op.

Mede omdat deze wedstrijd samenviel met de finale van het clubkampioenschap van Sportvisserij Zuidwest-Nederland was het aantal deelnemers lager dan normaal.

Bij de vaste stok waren er dit keer negen deelnemers. Daar won uiteindelijk Martijn van Eijk met 17 kg, tweede werd David Geurts, regerend Vijvervirtuoos, die 11 kg ving en derde werd Toine van den Dungen met ruim 10 kg. Dat betekent dat het de laatste wedstrijd beslist gaat worden.

Bij de vrije hengel was het aantal deelnemers slechts 13. Dit betekende reglementair dat er in één vak gevist moest worden. Een beetje lastig omdat er nu in één vak plekken waren waar je tegen het eiland kon vissen en plekken op de puinkant. Niet ideaal dus en dat bleek ook wel uit de uitslag, want de hele top drie zat op de puinkant. Het was wederom Hans Salimans die huishield.

Er staat dit jaar geen maat op Hans. Zijn vierde overwinning betekende zelfs dat hij, één wedstrijd voor het einde, al zeker is van de overwinning. Zijn vangst bedroeg bijna 34 kg. Tweede werd Nico Waasdorp met bijna 17 kg. Het podium werd gecompleteerd door Ruud Verheijen die 11,5 kg wist te vangen.

Nog één wedstrijd te gaan. Bij de vrije hengel is alles al beslist. Bij de vaste stok gaat het nog spannend worden. Op 17 september wordt alles duidelijk.