Expositie 1940-’45 in Bibliotheek Asten (+ VIDEO)

Tot en met 30 mei is in de bibliotheek van Asten een expositie te bezichtigen die het dagelijks leven tijdens de bezettingsjaren laat zien en tevens de bevrijding van de Peel in de herfst van 1944.

Door middel van artefacten wordt een inkijk gegeven in het ‘gewone’ leven tijdens de Tweede Wereldoorlog. Zo zijn er onder andere een zelfbouw buizenradio, distributiebonnen, een warmwaterkruik gemaakt van een afgevuurde granaathuls en enkele voorwerpen betreffende de verduistering te zien. Etalagepoppen in uniform en andere militaire objecten, achtergebleven in de Peelregio in de nadagen van 1944, beelden vervolgens de bevrijding uit.

De geëxposeerde materialen komen uit de collectie van Patrick Strijbosch uit Someren-Heide. Zijn zoektocht naar documentatie en objecten uit de Tweede Wereldoorlog en de periode Nederlands-Indië gaat nog steeds door. Hebt u zelf, of kent u mensen, die nog originele materialen of documentatie uit die periode hebben, neem dan vrijblijvend contact op met Patrick Strijbosch, tel. 06-40940664 of e-mail patrickstrijbosch@hotmail.com.