SIRIS.nl

Twee maal goud bij open WK en World Cup Taekwon-Do

Van donderdag 28 september tot en met zondag 1 oktober was Barneveld het toneel voor het Open WK en de World Cup Taekwon-Do.

Met een team van zeventien personen was Taekwon-Do school Soo Bak-Gi uit Asten en Helmond aanwezig, bestaande uit dertien deelnemers, drie coaches en één scheidsrechter.

Op donderdag en vrijdag werden voor alle zwarte banders de wereldkampioenschappen gehouden. Tijdens de openingsceremonie werd hoofdleraar John van Dam nog geëerd voor zijn werk als Ambassadeur van het Tigersfestival wat woensdag als voorprogramma van het WK voor de allerkleinste kinderen werd georganiseerd.

Het team van Soo Bak-Gi kwam uiteindelijk thuis met twee keer goud, drie keer zilver en zeven keer brons.

Sanne Jacobs was al direct de eerste van het team die de toon zette bij het onderdeel tuls. Met pouletegenstanders uit onder andere Engeland, Polen en Hongkong bereikte ze de finale, die ze ook overtuigend won. De eerste gouden medaille was een feit.

Bart Wilms bereikte helaas net niet de halve finale met het sparren. Hij werd een ronde te vroeg, geheel ontrecht, uitgeschakeld.

Job Lans trof in zijn poule onder andere tegenstanders uit Servië, Canada en Australië. Ook Job vocht scherp en haalde de finale. De Canadees was een maat te groot voor hem en zilver is dan ook het resultaat waar Job enorm trots op mag zijn.

Als laatste kwam Gerben van der Els bij de veteranen (50+) met tegenstanders uit België en Bulgarije aan de beurt. Ook Gerben haalde de finale waar hij een Nederlander trof. Vooral door tactiek en conditie wist hij de winst overduidelijk naar zich toe te trekken en hiermee de tweede gouden medaille voor het team binnen te halen.

Op zaterdag was het dan de beurt aan de gekleurde banders op de World Cup. 

De openingspartij op deze dag was direct voor Lucas vab Dijk. Hij trof een felle Rus als tegenstander maar zijn lange benen zorgden voor voldoende punten. Na enkele ronden kwam Lucas in de finale. Door een harde trap op het hoofd kon hij niet verder en moest hij helaas opgeven. Maar met opgeheven hoofd mag Lucas trots zijn op een zilveren medaille.

Ook Jilke bereikte de finale maar dan bij tuls. Na enkele ronden winst was de Bulgaarse tegenstander in de finale technisch een maat te groot. Zilver is dan ook een mooie prestatie.

Ties Winkelmolen behaalde op de onderdelen tuls en sparren een bronzen medaille door verlies in de halve finale. Dit resultaat was er ook voor Teun Meulen.

Lucas ter Voert, Anouk de Leeuw en Tommie van Veghel behaalden allen een bronzen medaille bij de tuls. Ze werden alle drie in de halve finale uitgeschakeld door de uiteindelijk kampioen. Jammer dat ze deze net een ronde te vroeg moesten treffen, maar ook met de loting moet je af en toe geluk hebben.

Gijs Bekx en Ruud Berkers sloten voor team Soo Bak-Gi het toernooi op het onderdeel sparren. Helaas was hun tegenstander in de eerste ronde te sterk en behaalden zij geen prijs.