Martijn van Eijk en Hans Salimans Vijvervirtuozen 2017

Hengelsportvereniging Ons Genoegen uit Asten hield dit jaar weer een competitie over zeven wedstrijden met als inzet de titel Vijvervirtuoos 2017.

Zoals de laatste jaren gebruikelijk is, werd er weer in twee categorieën gevist; vaste stok en vrije hengel. David Geurts en Ruud Verheijen waren de te kloppen titelverdedigers.

Bij de vaste stok begon Martijn van Eijk dramatisch aan het wedstrijdseizoen. Met 10 punten had hij meteen een afvaller te pakken. Bij voorbaat was Piet van Lieshout, terug na een aantal jaren afwezigheid, één van de favorieten en met een eerste plaats maakte hij de verwachtingen (voorlopig) waar.

Titelverdediger David Geurts begon met een 9, bijna net zo belabberd als zijn maatje Martijn. Na die eerste wedstrijd begon het echter te lopen bij Martijn. Piet en hij gingen redelijk gelijk op. Piet moest echter twee keer verstek laten gaan en dat waren dus meteen zijn afvallers. Aangezien Martijn, afgezien van de eerste wedstrijd, geen echt slechte resultaten behaalde hij met 10 punten en bijna 68 kg de eerste plaats. Piet werd met 13 punten en ruim 43 kg tweede. Toine van den Dungen completeerde het podium met 15 punten en 60 kg.

De vangsten waren dit jaar bij de vaste stok erg goed. Het hoogste gewicht was er voor Toine met 33 kg. Op één wedstrijd na zaten de stokvissers op de nummers 11-21. 

In de categorie vrije hengel was het dit jaar één visser die de hele competitie domineerde. Vanaf de eerste wedstrijd heeft hij bovenaan gestaan. Hans Salimans zette een bijna perfecte score neer. Vijf keer won hij en zijn twee “afvallers” waren twee tweede plaatsen. Dat betekent dat hij met vijf punten en bijna 140 kg (en dan moest hij nog ruim 45 kg laten vallen) de lat wel heel hoog heeft gelegd voor de komende jaren. Voormalig Vijvervirtuoos en runner up van vorig jaar Ard Verheijen kon nog het langst Hans een beetje bijbenen maar na de zesde wedstrijd moest hij ook al definitief capituleren. Ard haalde 10 punten en met ruim 123 kg was het vangstgewicht ook zeer acceptabel. Als derde eindigde Robin van Houts met 12 punten en 104 kg, daarmee zijn broer achterlatend op de vierde plaats.

Bij de vrije hengel waren de vangsten dit jaar subliem. Vier man vingen dit jaar meer dan 100 kg en in totaal is er meer dan 1,5 ton gevangen. De laatste twee wedstrijden waren misschien iets minder maar een kniesoor die daar op let.

De prijzen werden traditiegetrouw uitgereikt na de afsluitingswedstrijd op de Vossekuil. Niet iedereen is even bedreven in het karpervissen dus werd er individueel gevist. Na de wedstrijd werden koppels bij elkaar geloot. Vandaag was het Ard Verheijen die huishield. Met bijna 79 was het al zeker dat hij zou winnen, wie hij ook als koppelmaat zou loten. Uiteindelijk bleek dat Frank Vossen te zijn. Samen hadden ze ruim 93 kg. Tweede werden Stefan Verheijen en Martijn van Eijk met 67 kg.

Daarmee zit het wedstrijdseizoen er voor 2017 op. Een bijna perfect jaar voor de wedstrijdvissers. Voor de die-hards organiseert de wedstrijdcommissie nog vier winterwedstrijden op ’t Witven in Beerse (B).

Aanmelden kan bij Ard Verheijen.