SIRIS.nl

Vechtpartij krijgt een staartje

Op zondag 17 mei meldden wij dat er op facebook berichten waren verschenen over de mishandeling van een 14-jarige scheidsrechter tijdens een voetbalwedstrijd tussen twee D-jeugdelftallen op sportpark De Plagge in Someren-Heide.

Enkele volwassenen gingen daar met elkaar op de vuist.

Een ooggetuige meldde "Ik heb een kind huilend in het gras zien liggen met de handen voor het gezicht. Hartverscheurend. Volwassenen op het veld met een 'bokito'vent, die er tussen sprong met slaande bewegingen. Absurd''.

Inmiddels is er meer bekend. De D-elftallen waren jeugdteams van NWC Asten en VV Braakhuizen (Geldrop). Braakhuizen zou met 7-0 moeten winnen om het kampioenschap binnen te halen. Bij de stand van 5-0 draalde de keeper van NWC, volgens de spits van Braakhuizen, met het in het spel brengen van de bal. De spits viel daarom de doelman aan. De 14-jarige scheidsrechter Jelle Nagel uit Someren-Heide stuurde daarop de spits van het veld. De vader van deze jongeman rende daarna als een dolle stier het veld op en gaf de scheidsrechter een rake klap in het gezicht. Omstanders grepen in.

De scheidsrechter liep een gekneusde kaak op. De Astense doelman moest met een lichte hersenschudding naar het ziekenhuis.

Beide jongens hebben bij de politie aangifte gedaan. De zaak ligt nu bij de tuchtcommissie van de KNVB.