IVN houdt natuurwerkdag

Op zaterdag 4 november wordt door heel Nederland de grootste en gezelligste vrijwilligersactie in het groen gehouden. Vrijwilligers geven het landschap dan een onderhoudsbeurt.

 Ook IVN Asten-Someren neemt hieraan deel, in samenwerking met Waterschap Aa en Maas en de gemeente Asten, met een ploeg vrijwilligers.

Dit jaar door het uitvoeren van onderhoudswerkzaamheden in het natuurgebied De Berken in Asten.

Wil je ook komen helpen? Meld je dan aan op www.natuurwerkdag.nl of bij Gerard Claassen, e-mail gerardenmarieke@outlook.com of tel. 0622892965.

De deelnemers verzamelen zich op 4 november bij de fietsbrug aan De Berken in Asten. Gestart wordt om 10.00 uur en de werkzaamheden duren tot 15.00 uur. Voor koffie, soep, broodjes en gereedschap voor de deelnemers wordt gezorgd. De deelnemers dienen waterdicht schoeisel of laarzen te dragen.

De werkzaamheden bestaan uit het verwijderen van overtollig en spontaan opgekomen hout en struiken. Het te verwijderen hout wordt ter plaatse op rillen gelegd en gaat dienen als broed- en schuilplaats voor dieren.

De Berken is een natuurgebied van 47 hectare in het stroomgebied van de Astense Aa. Bij de ruilverkaveling in de jaren ’60 van de vorige eeuw is dit gebied bespaard gebleven waardoor de oorspronkelijke natuur behouden bleef. Zo stroomt de Astense Aa al meanderend door dit gebied en komen er veel soorten vogels en planten voor.