SIRIS.nl

De Zorgboog verleent kraamzorg in Elkerliek ziekenhuis

Sinds begin september is de Zorgboog gestart met het verlenen van kraamzorg in het Elkerliek ziekenhuis in Helmond.

Het gaat dan om kraamzorg aan gezonde moeders wier pasgeboren kindje om medische redenen in het ziekenhuis moet verblijven. Moeder en kind verblijven dan samen in een van de nieuwe gezinssuites van het Centrum voor Geboorte & Gezin in het Elkerliek ziekenhuis. De kraamzorg wordt hier verleend door de kraamverzorgende van de Zorgboog. In principe wordt vijf dagen kraamzorg verleent in het ziekenhuis. Als het nodig is om de baby langer van zorg te voorzien, blijft ook de moeder in het ziekenhuis. Moeder en kind worden niet van elkaar gescheiden. Ook als het kindje in de couveuse ligt, staat deze bij de moeder op de kamer.

Er wordt ook kraamzorg verleend in het Centrum voor Geboorte & Gezin als een kindje dat thuis is geboren, tijdens de kraamtijd wordt opgenomen in het ziekenhuis. Moeder en kind verhuizen dan samen naar het ziekenhuis. De kraamverzorgster gaat mee en zet de kraamzorg aan de moeder voort in het ziekenhuis.

Deze intensieve samenwerking tussen de Zorgboog en het Elkerliek komt voort uit het samenwerkingsverband rondom geboortezorg JIJWIJ.