SIRIS.nl

Zorgzuster Zuidoost-Brabant vijf jaar een goede matchmaker in de thuiszorg

Op 2 november was het precies vijf jaar geleden dat de Zorgboog Zorgzuster Zuidoost-Brabant als dochter van de Helmondse zorgorganisatie heeft opgericht.

Zorgzuster bemiddelt tussen zelfstandige zorgverleners (ZZP'ers) en zorgvragers die zo lang mogelijk thuis willen blijven wonen. De zorgverleners worden ook ingezet in wijkteams en verpleeghuizen.

Volgens Ton Borghs, lid raad van bestuur de Zorgboog spelen de Zorgboog en Zorgzuster samen prima in op de ontwikkelingen in de thuiszorg. "Zorgzuster biedt een breed pakket van diensten op het gebied van verzorging, verpleging, begeleiding en huishoudelijke hulp. Ook wordt er nachtzorg en 24-uurszorg geleverd. Samen kunnen we een oplossing bieden voor de vele vragen die buiten de bekende reguliere zorg vallen."

"Zorgzuster zoekt altijd een zorgverlener die het beste bij de cliënt past", aldus Hanneke Verschuuren van Zorgzuster. "Dit is afhankelijk van de persoonlijke wensen, de zorgvraag en de situatie van de cliënt. Zorgzuster stelt een zorgverlener voor aan de cliënt. Naar aanleiding van het kennismakingsgesprek bepaalt de cliënt of hij/zij tevreden is met de match. Deze manier van werken, leidt al vijf jaar tot een tevreden zorgvrager en een fijne werkplek voor de zorgverlener."

Zorgzuster is een landelijke organisatie. Hanneke Verschuuren: "Vanuit onze vestiging in Bakel bemiddelen wij vooral in de regio Helmond en de Peeldorpen. Maar inmiddels hebben we ons werkgebied weten uit te breiden richting Eindhoven en omliggende dorpen."

Voor meer informatie of om je aan te melden als ZZP'er zie www.zorgzusterzuidoostbrabant.nl.