Veel nieuwkomers op lijst CDA Asten

CDA Asten hield op dinsdag 28 november een algemene ledenvergadering in het Hart van Heuze in Heusden.

Tijdens deze vergadering werd de kieslijst gepresenteerd.

Theo Martens werd in september al gekozen tot lijsttrekker en voert de lijst aan.

De top tien: 1. Theo Martens (Ommel), 2. John Bankers (Asten), 3. Susanne de Groot (Ommel), 4. Jos Leenders (Heusden), 5. Daniël van Schijndel (Asten), 6. Geert van den Eijnde (Asten), 7. Rianne van Helmond-Manders (Ommel), 8. Rico ter Voert (Asten), 9. Soekena Sabbar (Asten), 10. Jelle van Deursen (Heusden).

Bij de eerste tien kandidaten zitten maar liefst vier jongeren, in de leeftijd tot 25 jaar: Daniël van Schijndel (24), Geert van den Eijnde (23), Soekena Sabbar (18) en Jelle van Deursen (22).

Lijsttrekker Theo Martens: “Naast zoveel jonge kandidaten ben ik erg blij dat we goede kandidaten uit alle kerkdorpen hebben. Het is belangrijk dat de meningen van mensen in Ommel en Heusden ook op het gemeentehuis gehoord worden”.

Hoogste nieuwkomer uit Ommel is Rianne van Helmond-Manders (37) die zich in het verleden sterk heeft gemaakt voor het behoud van de St.-Pieterschool. Rico ter Voert (42) is een van de auteurs van de Toekomstvisie 2030 van Asten en is voorzitter geweest van diverse buurtverenigingen in Asten. Soekena Sabbar (18) was eerder dit jaar bij Hart van Nederland te zien met haar actie om meer fietsmaatjes te krijgen voor leerlingen van het Varendonck College met een lichamelijke beperking.