Klimop treft lotgenoot Zwaluwen

Op zondag 10 december wacht korfbalvereniging Klimop uit Asten de uitwedstrijd met het ook nog puntloze Zwaluwen.

Vorig jaar en in eerdere seizoenen trof Klimop de Zevenaarse formatie ook al. Met de wetenschap dat deze tegenstander ook nog geen punt heeft weten te behalen, krijgt Klimop een serieuze kans om zichzelf van de hatelijke nul af te werken.

Van de vier wedstrijden van vorig jaar wist Klimop er één te winnen, dus ook nu liggen er weer kansen. Klimop zal echter wel alle zeilen moeten bijzetten om twee punten te halen. De voorgaande vier wedstrijden van de zaalcompetitie heeft Klimop goed kunnen meespelen, ondanks de vier nederlagen. Nu zal de score eens de goede kant op moeten vallen voor de Astenaren.

De wedstrijd van afgelopen weekend, thuis tegen Duko, heeft Klimop echter wel een pak slaag te verwerken gekregen. In thuishal De Schop werd het 11-23. Doordat de puntspelers van Duko niet kort genoeg gehouden werden, en er ook verdedigend fouten werden gemaakt, was de wedstrijd bij de rust al gespeeld: 6-14. Na de pauze leek Klimop terug te gaan vechten door drie keer op rij te scoren. Als Duko de draad weer oppakt en het gat dicht, kan Klimop alleen nog maar zorgen dat het met een goed gevoel van het veld gaat. Enkele goede aanvallende acties leverde nog slechts twee doelpunten op. Klimop zal vooral de verdedigende zaken op tijd op orde moeten stellen om op zondag 11 december resultaat te halen.