Hemels bier met Astens tintje

Op zaterdag 13 juni werd bij slijterij Astein een nieuwe bierlijn geïntroduceerd met een Astens tintje.

In 2012 was Stichting Asten 800 initiatiefnemer van het ‘Asten 800 bier’. Bij slijterij Astein en in diverse horecagelegenheden in Asten is daarna regelmatig de vraag gesteld of er een vervolg kwam op dit bier. Helaas is er op dit moment nog geen fysieke brouwerij in Asten. Daarom heeft slijterij Astein het initiatief voor een eigen bier opgepakt. In samenwerking met een aantal bierliefhebbers gingen ze op zoek naar bier met een goddelijke smaak. Aangezien de slijterij aan de Hemel in Asten gevestigd zit was een logische naam voor het bier: Hemels Bier.

In samenwerking met Multi Bier zijn diverse brouwerijen in Nederland en België benaderd. Uiteindelijk is er een Belgische brouwerij gevonden die op basis van kwaliteit en smaak de doorslag gaf. Deze brouwerij gaat de Hemelse bieren dan ook brouwen. Er wordt gestart met een fruitig blondje van 7,5% alc. vol, een moutige dubbel van 8% alc. vol. en een stevige volle tripel van 9% alc. vol.

Restaurant De Beleving in Asten kreeg op zaterdag 13 juni de primeur om de Hemelse bieren als eerste uit te schenken. De eerste flessen werden in samenwerking met het onlangs, door Astein Slijterij, opgerichte 'Hemels Biergilde' overhandigd aan wethouder Jac van Bussel. Hij was in 2012 mede-initiatiefnemer van het 'Asten 800 bier'.