Museum Klok & Peel pakt uit tijdens kerstvakantie met Museum in Wintersfeer

Met de kerst rinkelen de zilveren belletjes van Rudolph The Rednosed Reindeer en zijn maatjes, klingelt de handbel van ho-ho-ho de Kerstman en jubelen vanuit de kerktorens de vredesklokken vanwege de geboorte van 't klein Jezuke. De uitgelezen plek om samen de sfeer van al die vrolijkheid te beleven is tijdens de Museum in Wintersfeer-weken in Museum Klok & Peel in Asten.

Je kunt er tijdens de kerstvakantie samen met familie en vrienden een warm en gezellig dagje uit beleven. Je kunt er de stoerste bouwwerken maken van Lego of in de juiste sfeer komen door de mooie aankleding van het museum.

Bekijk ook de verrassende en onlangs geopende exposities Klank van de Lage Landen, Klokkenroof!/Plundered Bells én de splinternieuwe expositie Meisjes van Toen.

Voor de jeugd is er een speciale expositie van Lego-objecten in de Oranjerie. Prachtige bouwsels om te bekijken. Maar kinderen mogen natuurlijk ook zelf bouwen en de mooiste bouwsels mogen een paar dagen blijven staan. Er is een grote doe-voorraad om mee te spelen.

Een hele andere doe-activiteit maar zeker niet minder leuk in kersttijd, is de gelegenheid om zelf kaarsjes te maken.

Ook leuk: de Wensboom, een plekje om even bij stil te staan en waar de vraag wordt gesteld: wat jij zou wensen voor jouw toekomst? En voor die van de mensen om je heen. Het zou leuk zijn als je dat op een kaartje tekent of schrijft en in de Wensboom hangt. Langzaam maar zeker vult die boom zich dan met alle goede wensen van kinderen en volwassenen.

Kinderen die het grote avontuur zoeken kunnen met Tuurke op pad. Tuurke wijst de weg in een speurtocht die voert langs alle plaatsen in het museum waar wat te zien is. Dat is bij voorbeeld de expositie Klokkenroof! Die laat zien waarom in oorlogstijd de kerkklokken uit hun torens werden gehesen en wat daar nog meer mee gebeurde. En hoe blij de mensen waren als klokken na allerlei oorlogsavonturen weer ongeschonden terugkeerden.

Kinderen hoeven dat niet allemaal passief te ondergaan. Ze kunnen ook zelf meedoen: wat zou jij voor de bronsdieven hebben verborgen en waar? Hoe zou jij dat aanpakken? Zo komen kinderen op een luchtige manier in aanraking met hun 'jeugdig erfgoed'.