Asten geeft gul voor goede doelen bij actie 24 uur in Het Houten Huis

De Astense jongerenvereniging Langs ’t Tankstation is op zaterdag 16 en zondag 17 december opnieuw de uitdaging aangegaan om geld in te zamelen voor lokale goede doelen.

Vorig jaar werd voor De Zonnebloem Asten een bedrag meer dan € 6.750 opgehaald, en dit jaar lag de lat nog hoger. Uiteindelijk werd een bedrag van € 8.215,70 ingezameld. Dit bedrag gaat ook deze editie naar De Zonnebloem, maar ook aan de Rimboband en het G-team van NWC is gedacht.

Al een aantal jaren organiseert de vriendengroep een geldinzamelingsactie in december. Een aantal jongeren laat zich dan 24 uur opsluiten in een Houten Huis en tegen betaling voeren zij dan opdrachten uit. De opbrengst van het weekend gaat naar een goed doel. Eerder werden bedragen rond de € 2.000 opgehaald en toen vorig jaar een lokaal goed doel (De Zonnebloem) werd gekozen liep dat bedrag op naar € 6.750. Met een deel van die opbrengst hebben de jongeren recent ook een uitstapje gesponsord van De Zonnebloem naar de dierentuin, waar zij zelf ook bij waren als vrijwilligers.

Het succes van de voorgaande editie nodigde uit om nog ambitieuzer te worden en dat nu een bedrag van meer dan achtduizend euro is ingezameld laat zien dat de actie kan rekenen op de steun van velen in Asten en de nabije omgeving. Woordvoerder Daniël van Schijndel: “Dit is echt een ongekend succes. Het was een zwaar en lang weekend, maar deze opbrengst maakt het dat meer dan waard.”

Een deel van het bedrag zal gaan naar De Zonnebloem en de Rimboband. Die laatste is een muziekgezelschap voor mensen met een verstandelijke beperking. De leden komen uit de hele regio. De band is afhankelijk van sponsoring en bestaat uit zo'n zestig leden, variërend in de leeftijd van 18 tot 60 jaar. Een ander deel van het bedrag zal gaan naar het G-team van NWC. Het doel is om vooral ook een leuke activiteit voor ze te organiseren.