SIRIS.nl

Kruidendagen in Museum Klok & Peel

Tijdens de kruidendagen, die op zaterdag 27 en zondag 28 juni in en rond Museum Klok & Peel aan de Ostaderstraat in Asten worden gehouden, kunnen bezoekers een plantendokter raadplegen om antwoord te krijgen op de vraag wat hun plant mankeert.

Je verwacht het niet van een museum, maar zo'n plantendokter is een prachtige service. Datzelfde geldt voor de deskundigen van het Elkerliek ziekenhuis die er op zaterdag 27 juni voorlichting komen geven over pollen en hooikoorts en over wat men kan doen om hooikoortsklachten te verminderen.

Tijdens de kruidendagen is er in de Oranjerie en in de museumtuin van 12.00 tot 17.00 uur van alles te zien en te beleven. Voor kinderen zijn er leuke spelletjes en speurtochten door het museum.

In de museumtuin kun je genieten van hele bijzondere planten en kruiden en daarover ook informatie verkrijgen. In het museumcafé en op het terras kun je genieten van een high tea, compleet met lekkere hapjes.

In de kruidenschob van het museum en in de kruidentuin kunnen kruidentheeën en kruidencake worden geproefd.

In de tuin staan landschapssculpturen van Dirk Verberne uit Helenaveen, maar er is nog meer kunst. In de Oranjerie exposeren en schilderen leden van o.a. Atelier De Peelse School, Schilderschool Art en So en Curry’s schilderwerken op steigerplanken. Van Wildlife Art Galerie uit Neerkant hangen schilderijen in de hal en er kunnen kunstkaarten worden gekocht.

Op beide dagen is er live muziek van de Liesselse troubadour Gerard van Kol. Hij zingt over Brabant en de Peel. En om in die sfeer te blijven: er is ook een mooi aanbod aan streekproducten.