Wim Janssen 47e prins van De R'Ommelpotters

Wim Janssen (50) is op zaterdag 6 januari in zaal Eijsbouts gepresenteerd als de 47e prins van carnavalsvereniging De R'Ommelpotters

Prins Wim I is werkzaam als mechanisch monteur bij Manufacturing Technical Assemblies (MTA) BV in Helmond.

Prins Wim I is getrouwd met Lea Leenders en zij wonen, samen met drie kinderen Vera, Geert en Hilde, aan de Loo in Ommel.

Wim is in 1967 geboren en is opgegroeid schuin tegenover de middenstip van SV Ondo, waar hij ook gekeept heeft. Na zijn MTS-opleiding en militaire dienst hebben ze in 1998 hun huis aan De Loo in Ommel gebouwd. 

Carnaval zit bij hem en zijn gezin in de genen. Zijn vrouw Lea is al jaren lang een rots in de branding bij blaaskapel d’Ommelaers, waar hij zelf ook af toe mag invallen als kundig slagwerker op de grote trom.

Zijn oudste dochter Vera is geboren op carnavalszaterdag, is jeugdprinses bij de R’Ommelpotterkes geweest en danst al enige jaren bij de dansmarietjes.

Ook zijn jongste dochter Hilde danst vanaf deze carnaval bij de dansmarietjes en zijn zoon Geert is prins carnaval op de Ommelse basisschool geweest. Zijn schoonvader ging hem 42 jaar geleden in 1976 voor als Prins Janus I, de vijfde prins van De R’Ommelpotters.

Wim is vaak te vinden langs het korfbal- en voetbalveld als trouwe supporter van zijn kinderen, maar ook op het veld als hangende rechtsbuiten of keeper bij de veteranen van Olympia Boys. Het ‘hangende’ wordt voornamelijk waar gemaakt in de derde helft. Verder maakt hij graag een ommetje en slaat hij graag een balletje met zijn tennisvrienden.