Technasium netwerkbijeenkomst in Automotive Campus in Helmond

De Automotive Campus in Helmond vormde op vrijdag 2 februari de locatie voor de jaarlijkse netwerkbijeenkomst van het Technasium.

Driehonderd leerlingen van de zes deelnemende scholen maakten op deze innovatieve en inspirerende locatie kennis met een veertigtal technische bedrijven. 

Het sleutelwoord tijdens de netwerkbijeenkomst was ‘ontmoeten’.

Voor de leerlingen, die het vak Onderzoek en Ontwerpen volgen, was de netwerkbijeenkomst een uitgelezen gelegenheid om verschillende bedrijven in één keer te ontmoeten.

Tijdens deze bijeenkomst gingen ze bij de verschillende bedrijven op zoek naar keuzeprojecten die ze voor deze opdrachtgevers kunnen uitvoeren.

Ook legden ze contacten met verschillende bedrijven waar ze later in hun carrière nog gebruik van kunnen maken.

Voor de deelnemende bedrijven was de netwerkbijeenkomst natuurlijk een mogelijkheid om hun bedrijf te presenteren.

Door middel van diverse opdrachten lieten zij de leerlingen kennis maken met de wereld van de techniek en hopelijk hierdoor enthousiast maken voor technische vervolgopleidingen.

Door leerlingen kennis te laten maken met de techniek geeft het ook de mogelijkheid om in een vroeg stadium nieuwe krachten aan te boren om de krapte op de markt op te vangen.

Voor hen is de ontmoeting met een leerling er wellicht één met een toekomstige werknemer.

De deelnemende scholen waren het Jacob-Roelandslyceum (Boxtel), Dr. Knippenbergcollege (Helmond), Jeroen Boschcollege (Den Bosch), Varendonck College (Asten), d’Oultremontcollege (Drunen) en het Eckartcollege (Eindhoven).