Eenmalige coronavergoeding woonkosten (TONK) voor inwoners

De TONK-regeling is er voor inwoners die het nu door corona financieel moeilijk hebben. 

Misschien komt u wel in aanmerking voor deze eenmalige vergoeding. Dat kan als door de coronamaatregelen uw inkomen flink gedaald is en u daardoor moeite heeft om uw huur of hypotheek te betalen. Kijk op www.senzer.nl/tonk voor de specifieke voorwaarden en om de TONK aan te vragen.

TONK staat voor Tijdelijke ondersteuning noodzakelijke kosten. Het is een eenmalige gift voor woonlasten (huur of hypotheek). TONK is geen inkomensondersteuning. 

De hoogte van de TONK-uitkering hangt af van uw specifieke situatie. Het gaat om minimaal € 750 en maximaal € 1.250.

De TONK-regeling is bedoeld voor inwoners die - ondanks alle steunpakketten - buiten de diverse regelingen vallen; ondernemers, maar ook andere inwoners.
De TONK is voor alle inwoners ouder dan 18 jaar uit Asten, Deurne, Geldrop-Mierlo, Gemert-Bakel, Helmond, Laarbeek en Someren.

U komt in aanmerking als uw huishouden vanwege de coronamaatregelen in januari 2021 meer dan 25% minder inkomen had dan in januari 2020. Daarnaast wordt er gekeken naar uw beschikbare geldmiddelen en de totale woonlasten. Bent u ondernemer en heeft u een Tozo-uitkering? Dan kan de TONK hierop een aanvulling zijn.

Om de TONK-uitkering aan te vragen vult u het digitale aanvraagformulier in op www.senzer.nl/TONK. Dit gaat geheel veilig via de persoonlijke DigiD-omgeving. Vul dit formulier helemaal en eerlijk in. Stuur ook de gevraagde gegevens mee.

De TONK kan worden aangevraagd tot uiterlijk 1 augustus.