Aanvragen koninklijke onderscheiding in gemeente Someren

Op 26 april heeft burgemeester Dilia Blok negen Somerenaren verrast met een koninklijke onderscheiding.

Kent u ook iemand in uw omgeving die een lintje verdient?

Een koninklijke onderscheiding krijgt iemand als er sprake is van bijzondere verdiensten voor de samenleving. Denk daarbij niet alleen aan bestuursleden, maar ook aan mensen die zich geruime tijd inzetten als vrijwilliger voor organisaties op het gebied van sport, kunst, cultuur, natuur, enz.

Of denk aan vrijwilligers die zich inzetten om ouderen en jongeren te betrekken bij onze gemeenschap en aan mensen die langdurige mantelzorg verrichten.

De coach van de sportclub, de klusjesman van de vereniging. Met andere woorden iemand op wie je altijd een beroep kunt doen zónder een tegenprestatie te verwachten.

Kent u iemand die zich vrijwillig inzet voor een vereniging op welk gebied dan ook, vaak al gedurende een hele lange periode? Een vrijwilliger, jong of oud, die zich geheel belangeloos inzet en ervoor zorgt dat het plezierig wonen is in de dorpen?

Neem dan contact op met het bestuurssecretariaat, tel. 0493-494888. De secretaresse kan in grote lijnen aangeven of de aard en duur van de verdiensten genoeg zijn voor het aanvragen van een koninklijke onderscheiding. Zij kan de benodigde informatie verstrekken en u op weg helpen met de voordracht.

Aanmelden

Wilt u iemand voordragen voor een koninklijke onderscheiding voor de Lintjesregen op 26 april 2023, doe dit dan vóór 1 juli.

Kijk voor meer informatie ook eens op www.lintjes.nl.