Actie ‘Geef een boek cadeau’ voor leerlingen van De Diamant

Op donderdag 2 maart kregen de leerlingen van groep 5 en 6 van alle basisscholen in de gemeente Someren het boek 'Dolfje Weerwolfje' van Paul van Loon gratis mee naar huis.

Dit in het kader van de actie ‘Geef een boek cadeau’, die dit jaar voor de zesde keer plaatsvindt.

Eric Driessen

Wethouder Willem van Doorn reikte de boeken persoonlijk uit op basisschool De Diamant in Someren. Dit deed de wethouder samen met leesmediacoach Loes Lemmens van de bibliotheek Helmond-Peel.

Het belang van (voor)lezen

Dat lezen ontzettend belangrijk is voor de taalontwikkeling van kinderen is bekend. Toch lezen kinderen steeds minder, thuis en op school.

De gemeente Someren en de Bibliotheek Helmond-Peel willen het belang van lezen benadrukken en (voor)lezen stimuleren. Dit doen ze onder meer door elk jaar samen de actie ‘Geef een boekcadeau’ te ondersteunen. De gemeente Someren schaft de boeken aan en de bibliotheek zorgt voor de bezorging en geeft voorlichting.

Eric Driessen

Landelijke actie

‘Geef een boek cadeau’ is een initiatief van de landelijke boekhandels. Hiermee willen ze ervoor zorgen dat kinderen en jongeren, ook als ze weinig te besteden hebben, hun eigen boeken hebben.

Ieder jaar kiest de boekhandel een nieuw boek uit alle kroonjuwelen van de Nederlandse jeugdliteratuur. Dit jaar is dat 'Dolfje Weerwolfje' van Paul van Loon: een boek met een waardevolle boodschap: accepteer jezelf zoals je bent en anderen zoals zij zijn.

Eric Driessen