Actie ‘Geef een boek cadeau’ voor groep 7 en 8

Op donderdag 24 februari krijgen de bovenbouwleerlingen van alle basisscholen in Someren het boek ‘Het Achterhuis’ van Anne Frank mee naar huis.

Dit in het kader van de actie “Geef een boek cadeau”, die dit jaar voor de vijfde keer plaatsvindt.

Het belang van (voor)lezen

Dat lezen ontzettend belangrijk is voor de taalontwikkeling van kinderen is bekend. Toch wordt er steeds minder gelezen, thuis en op school. De gemeente Someren en de Bibliotheek Helmond-Peel willen het belang van lezen onderstrepen en (voor)lezen stimuleren. Dit doen ze onder meer door elk jaar samen de actie “Geef een boek cadeau” te ondersteunen; gemeente Someren schaft de boeken aan en de bibliotheek zorgt voor de bezorging en geeft voorlichting.

De landelijke actie “Geef een boek cadeau” is een initiatief van de landelijke boekhandels. Hiermee willen ze ervoor zorgen dat kinderen en jongeren, ook als ze weinig te besteden hebben, hun eigen boeken hebben. Ieder jaar kiest de boekhandel een nieuw boek uit alle kroonjuwelen van de Nederlandse jeugdliteratuur. Dit jaar is dat “Het Achterhuis” van Anne Frank: een boek dat uitnodigt tot gesprekken thuis of in de klas en daarmee een geschikte keuze. Het boek toont waar mensen toe in staat zijn, in de meest positieve en meest negatieve zin van het woord.

Wethouder Maas bezoekt ’t Rendal

Op donderdag 24 februari om 9.00 uur bezoekt wethouder Theo Maas samen met leesmediacoach Yvonne Smolenaers van de bibliotheek Helmond-Peel basisschool ’t Rendal in Lierop om de boeken persoonlijk uit te delen.

De Voorleesbus Blikkie van de Bibliotheek Helmond-Peel zorgt ervoor dat de leerlingen van de andere basisscholen de gratis boeken krijgen.