Activiteiten in de carnavalsvakantie in de bibliotheek

Tijdens carnaval zijn de vestigingen van Bibliotheek Helmond-Peel open op de normale openingstijden.

In de carnavalsvakantie zijn er allerlei activiteiten waaraan de jeugd kan deelnemen.

Mad Science workshop

Heb je zin om iets te leren over droogijs? Kom dan op dinsdag 1 maart naar de Mad Science workshop in de Bibliotheek van Asten (11.00-12.00 uur) of Helmond (14.00-15.00 uur) of naar Bibliotheek Someren op donderdag 3 maart (11.00-12.00 uur). De professor van Mad Science leert je van alles over smelten, bevriezen, verdampen en sublimeren. Je ontdekt hoe de speciale effecten van droogijs worden gebruikt bij o.a. spectaculaire optredens op een podium. Kinderen vanaf 7 jaar kunnen zich aanmelden voor deze workshop.

Techlab Club op zaterdagmiddag

Op zaterdag 26 februari gaat de TechLab Club weer van start in het TechLab van Bibliotheek Helmond. Kom wekelijks op zaterdag van 14.00 tot 15.30 uur de nieuwste technieken ontdekken. In het TechLab kun je aan de slag met robotica, programmeren, stopmotion, green screen en nog veel meer. De technaut heeft van tevoren een uitdagend programma opgesteld dat je samen met andere kinderen van 8 tot en met 13 jaar gaat ontdekken. Tijdens de Techlab Club van 26 februari gaan ze aan de slag met Lego-Spike. Op 5 maart gaan ze een flipboekje maken en zo komt er elke week een ander onderwerp aan de beurt.

Expeditie Virtual Reality

Heb je zin om iets te leren over Virtual Reality? Kom dan naar de Expeditie Virtual Reality in het TechLab in Bibliotheek Helmond op 4 maart van 15.30 tot 17.00  uur. Je schrijft je in voor vier bijeenkomsten (4, 11, 18 en 25 maart). De eerste twee workshops duiken ze in de techniek en gaan ze een VR-bril uitproberen, waarna je in de laatste twee workshops in een groepje je eigen VR experience bouwt.

Deelnemen kan van 9 tot en met 13 jaar.

Voor alle activiteiten moet je vooraf een ticket bestellen via www.bibliotheekhelmondpeel.nl/activiteiten.