Adam Pieczynski wint tweede wedstrijd Vijvervirtuoos

Een week na de Koningswedstrijd van HSV Ons Genoegen uit Asten stond er weer een competitiewedstrijd op het programma. Er waren 25 deelnemers.

Bij de vaste stok waren er zeven deelnemers. De vis werkte niet echt mee. Die lag namelijk gegroepeerd, namelijk zo rond de stekken 28 en 29. De nummers 18, 19 en 20 zijn normaal gesproken de topstekken maar op deze dag was het de uitzondering die de regel bevestigde.

Het was Theo van Houts die op #28 met bijna 5 kg wist te winnen. Zijn buurman op #29, Gerrit van der Burgt, werd tweede met ruim 3 kg. Dan zakte het ver terug naar 950 gram voor Wim van den Boogaart.

Er waren 18 deelnemers bij de vrije hengel. Negen daarvan zaten op de puinkant. Tijdens de Koningswedstrijd was het hier spannend maar niet zo goed. Deze keer was het weer net zo spannend en gelukkig ook een stuk beter. Winnaar werd Hans Salimans op zijn 'vaste stek' #43. Het was dezelfde stek als waar hij een week eerder zat. Nu was het resultaat echter een stuk beter. Met ruim 15 kg gaf hij iedereen hier het nakijken. Tweede werd Stefan Verheijen met bijna 10 kg. Hij bleef de nummer drie, Dominic de Corte, met 242 gram nipt voor.

De andere negen deelnemers zaten om het eiland. In deze tijd van het jaar moet je hier zitten. Er werd goed gevangen rond het eiland. Op #6 was het Ruud Verheijen die met bijna 13 kg beslag wist te leggen op de bronzen medaille. Zilver was er voor Frank Vossen die op #13, dit jaar tot nu toe een waardeloos nummer, ruim 25 kg wist te vangen. Maar zelfs dat was niet genoeg om te winnen. Winnaar was Adam Pieczynski die op #60 met bijna 31 kg flink huishield. Adam vertelt zelf over zijn wedstrijd: “Ik heb geluk gehad met loten. Stek 60 in de zomermaanden geeft veel vis. Vrij snel wordt mijn hengel bijna van de steun afgetrokken. Dit was een dikke karper die niet te houden was. Daarna heb ik alleen maar brasems gevangen van 800g tot ca. 2.700 g. Om 10.00 uur moest ik al een tweede leefnet bijzetten. Eigenlijk ving ik tot het eindsignaal regelmatig een vis. Dit was echt een top visdag”

Nu volgt de zomervakantie. Na de vakantie volgen nog twee wedstrijden in september. Het zal nog erg spannend worden. Vier deelnemers staan er goed voor met allemaal minstens één (vak)overwinning op zak. Het moet wel heel raar lopen wil niet Ard Verheijen, Adam Pieczynski, Hans Salimans of Dominic de Corte de nieuwe Vijvervirtuoos Vrije Hengel worden.

Bij de vaste stok staat de Vijvervirtuoos van 2019, Toine van den Dungen, er wel heel goed voor. Er is nog niks beslist maar een gaatje is wel geslagen.