SIRIS.nl

Tiende aflevering van Kids Flits

Het Journaal op televisie vinden ze vaak maar saai en de nieuwsberichten erin zijn alleen maar interessant voor volwassenen. 

Daarom maken kinderen van verschillende basisscholen in de gemeenten Deurne, Asten en Someren een eigen journaal onder de naam ‘Kids Flits’.

Het tv-programma voor en door kinderen is een initiatief van Stichting Prodas, in samenwerking met DMG in Deurne en SIRIS Asten-Someren. 

Op SIRIS-tv, siris.nl en SIRIS-Facebook is nu de tiende aflevering van Kids Flits te zien.

 In deze aflevering van het journaal voor kinderen laten onder meer Teun en Niek van basisschool De Aventurijn in Deurne zien hoe zij meedoen aan de PSV Brainport Schoolchallenge.

Hun schoolgenoten Roos, Benjamin en Juul gingen op bezoek in de radiostudio van DMG voor het interview met de Very Interessant Persoon (VIP) van de maand. Verder vertellen Saar, Milou en Femke alles over de Mad Science les die ze kregen bij Kindcentrum De Ontdekking in Asten en hebben de kinderen weer een aantal weetjes over de regio verzameld.

Heb je zelf een leuk initiatief of onderwerp waarvan je denkt dat de junior reporters van Kids Flits eens een keer naar toe moeten komen voor een interview of reportage? Stuur dan een e-mail naar kidsflits@prodas.nl.

Zie de tiende aflevering van Kids Flits hieronder: