Afscheid en nieuwe gezichten tijdens jaarvergadering van NWC Asten

Aan het einde van de jaarvergadering van voetbalvereniging NWC uit Asten op dinsdag 31 oktober is afscheid genomen van secretaris Geert Hoeben en hebben de leden ingestemd met de komst van Paul Bruijstens (secretaris) en Arie van den Boomen (vrijwilligerszaken) in het hoofdbestuur.

Tijdens de jaarvergadering is de financiƫle situatie toegelicht door penningmeester Jasper Werts, zijn de voetbalgerelateerde zaken en ontwikkelingen behandeld door Arian Verrijt en gaf voorzitter Nils van Hoek zijn toelichting op de relevante onderwerpen die speelden en spelen bij NWC.

Er is een tijd van komen en een tijd van gaan. Geert Hoeben heeft na liefst 10,5 jaar afscheid genomen van het hoofdbestuur. In deze lange periode heeft Geert zich altijd trouw ingezet voor de club, waarvan zeven jaar als secretaris. Geert was een motor die graag op de achtergrond zijn taken uitvoerde en altijd zeer accuraat en professioneel te werk ging. Als bedankje ontving hij een eetbon en een bos bloemen van voorzitter Nils van Hoek en kreeg hij een verdiend applaus van de aanwezige leden. 

Geert wordt in het hoofd- en dagelijks bestuur opgevolgd door Paul Bruijstens. Paul loopt vanaf de zomer mee in het bestuur. Hij heeft zelf ruim dertig jaar actief gevoetbald, maar door blessures is dat nu niet meer mogelijk. De laatste jaren heeft Paul actief training en leiding aan het team van zoon Jip gegeven en hiermee ook inzicht in de club gekregen en de grote uitdagingen waar NWC de komende jaren voor staat. De rol van (assistent)-trainer en leider van JO10-1 zal hij combineren met de bestuurstaken. Op de donderdag is Paul als trainer en op zaterdagochtend als jeugdleider aanwezig. De zaterdagmiddag is hij bij de veteranen langs de lijn te vinden en zal hij meermaals op zondagmiddag bij het eerste elftal aanwezig zijn. 

Na enkele jaren waarin de post van hoofd vrijwilligerszaken onbemand is geweest na het afscheid van Joost van Stiphout, zal deze functie vanaf dit seizoen worden bekleed door Arie van den Boomen. Een echte Astenaar, geboren in de Hemel en opgegroeid in de Lindestraat. Arie heeft bij NWC gevoetbald van 1971 tot ongeveer 1986. Hij heeft een leuke (jeugd)voetbaltijd gehad met enkele invalbeurten in het vaandelteam. Een van de twee dochters van Arie, Maud, heeft al een ruime tijd verkering met NWC 1-aanvoerder Martijn Henst en daardoor is hij weer vaker naar NWC 1 gaan kijken. Arie werkt bij Onis Welzijn en verricht onder meer veel keukentafelgesprekken met mensen die een bepaalde zorg of dienst nodig hebben. In zijn vrije tijd is biljarten nog steeds een gezellige hobby van Arie en schaakt hij bij De Combinatie in Asten. Wielrennen en het bezoeken van wedstrijden van Helmond Sport doet Arie ook graag. Bij NWC heeft hij vanaf heden de portefeuille vrijwilligerszaken in het hoofdbestuur, dus iedereen die verenigingswerk vrijwillig verricht of wil gaan doen, daar zet Arie zich voor in.