Afscheid kapelaan Harold van Overbeek op zondag 26 juni

Tien jaar geleden verwelkomde Ommel Harold van Overbeek als de nieuwe kapelaan.

Het bedevaartsoord kreeg met hem een priester die dicht bij de mensen stond, dienstbaar was aan hen en aan de kerk en die echt een onderdeel is geworden van de lokale gemeenschap en ook van de andere dorpen in de parochie Heilige Franciscus.

Rob Fritsen

Per 1 juli keert hij terug naar Drunen-Elshout om daar pastoor te worden van de parochie Wonderbare Moeder.

De Franciscusparochie zal kapelaan Van Overbeek op gepaste wijze uitzwaaien en wel op zondag 26 juni met een plechtige Eucharistieviering in de Onze Lieve Vrouwe Maria Presentatiekerk in Ommel.

De H. Mis begint om 10.00 uur en aansluitend om 11.30 uur is er een receptie met gelegenheid tot een persoonlijk afscheid.

Rob Fritsen

Het zijn voor kapelaan Harold van Overbeek geen onbewogen jaren geweest, jaren waarin hij veel mensen bijstand moest bieden die getroffen werden door tegenslagen, maar ook jaren waarin vele mooie momenten te beleven vielen en waarin Van Overbeek veel werk verzet heeft en veel heeft bereikt.

Eén van de zaken waar hij hard voor heeft geijverd en niet zonder succes, al moet hij de voltooiing ervan dan nu overlaten aan anderen, is de restauratie en revitalisering van het Processiepark Mariaoord.

Als afscheidscadeau heeft hij gevraagd giften beschikbaar te stellen voor dit doel: IBAN 79 RABO 0318 0143 94 t.n.v. Stichting MariaoordOmmel, Park van Vrede o.v.v. Park van Vrede.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Henri Smits

Op siris.nl en SIRIS-Facebook is onderstaand filmpje te zien, dat enkele weken geleden werd opgenomen.