Algemeen Belang maakt zich zorgen over toekomst sportcomplex De Schop

De politieke partij Algemeen Belang maakt zich zorgen over de toekomst van sportcomplex De Schop aan de Lienderweg in Asten.

Rob Fritsen

Dat blijkt uit een schrijven van fractievoorzitter Paul Bakens: ,,Als Algemeen Belang zijn we blij dat we de laatste jaren ondanks flinke bezuinigingen bij de sportclubs en culturele instellingen toch voorwaartse stappen hebben kunnen maken. Bij NWC is een prachtige nieuwe kantine verrezen en is er een tweede kunstgrasveld aangelegd. Bij korfbalclub Klimop en HCAS zijn de nodige investeringen gedaan om hun accommodatie te verbeteren. Voor wat het Museum Klok & Peel betreft heeft Algemeen Belang zich uitgesproken dat we de komende jaren de ontwikkelingen goed blijven monitoren en van daaruit de juiste beslissingen gaan nemen van hoe verder.

Jonosh en Jong Nederland uit Heusden hebben een flinke financiële injectie gekregen van de gemeente om hun gezamenlijk gebouw op te knappen. De bouw van het nieuwe gemeenschapshuis in Asten is in de maak. Algemeen Belang blijft aan de weg timmeren om een gemeente te zijn voor iedereen waar het goed werken en vertoeven is.

Hans Wasmus

'Zijn er mogelijkheden om een nieuw zwembad en een sporthal aan te leggen?'

Nu echter naar de nabije toekomst gekeken: we hebben een mooi zwembad, bij velen een geliefde plek om zich te ontspannen, voor jong en oud, (kinder)zwemonderwijs, zwemvereniging De Punderman, etcetera. Iedereen maakt weleens gebruik van ons zwembad. Maar ook sporthal De Schop is een plek, waar menige sport- en vrijetijdsclubs gebruik van maken.

Renoveren of nieuwbouw

Bij deze twee locaties onder een dak beginnen de jaren te tellen … Moeten we weer flink gaan renoveren of moeten we helemaal aan nieuwbouw denken? En willen we dit op dezelfde plek of wellicht een andere plek?

Zijn er mogelijkheden om een nieuw zwembad en een sporthal aan te leggen bij, zoals we het nu bijna durven te noemen, ‘onze nieuwe’ sport- en schoolcampus aan de Beatrixlaan? Een plek waar nu het verbouwde Varendonck College ligt met daarnaast binnenkort de nieuwe basisschool met kinderopvang, met de sportclubs ertegenover, NWC, Klimop en HCAS.

Is dit misschien een mooie plek om iets moois te creëren, wellicht wil en kan Someren hierin meedenken?

Alles valt of staat met de vraag: “Is het allemaal wel te betalen?”

Draagvlak

Dit wil Algemeen Belang de komende tijd allemaal onderzoeken, wat willen onze burgers? Alleen met een groot draagvlak kun je bergen verzetten, anders hoef je er niet aan te beginnen.

Ten slotte, Algemeen Belang zal zich blijven inzetten om de sportfaciliteiten en cultuurinstellingen te ondersteunen waar mogelijk, maar wel met een verantwoord financieel beleid’’ aldus Paul Bakens.