Alzheimer Café Peelland in De Beiaard over rouw en verlies

Na het bijzondere Alzheimer Café op 6 september, waarin dagbesteding thema was en de bijeenkomst gevolgd werd door een geanimeerde dagbestedingsmarkt, staat er voor 4 oktober weer een gewone bijeenkomst gepland.

Het thema is 'In gesprek over rouw en verlies'.

Het café is van 19.30 tot 21.00 uur in centrum De Beiaard, Pastoor de Kleijnhof 21 in Asten. Inloop vanaf 19.00 uur.

In het Alzheimer Café op 6 september werd het gesprek tussen gespreksleider Jac Huijsmans en gast Marions Staals-Vermeulen (casemanager dementie bij Savant) over allerlei zaken rond dagbesteding afgewisseld met korte introducties van en door een tiental aanbieders van dagbesteding in Deurne, Asten en Someren. Die introducties waren to the point en gevarieerd en gaven een goed beeld van de overeenkomsten en verschillen.

Aansluitend was er een dagbestedingsmarkt, waarin de aanbieders elk een standje hadden waar de gasten uitgebreider informatie kregen. Het was een geanimeerde markt, waarin de gasten geïnteresseerd in gesprek gingen met de verschillende aanbieders. Een klein aantal maakte gebruik van de mogelijkheid zich aan te melden voor open dagen op 21 en 24 september.

Wim Maas

In gesprek over rouw en verlies

Het proces van dementie is een opeenstapeling van verschillende soorten verlies, zowel voor degene met dementie als de naasten. Men beseft vaak niet dat op het moment dat dementie wordt vastgesteld al een rouwproces start. Het bewust worden en bespreekbaar maken van de impact van dementie en van rouwgevoelens kan enorm helpend zijn om zich aan te passen aan de steeds veranderende situatie. Maar hoe doe je dat? Gespreksleider Hannie Derksen gaat hierover in gesprek met Irene Kersten (deskundige op het gebied van rust brengen na impactvolle gebeurtenissen). Na de pauze is er gelegenheid tot het stellen van vragen.

Opening Alzheimer Cafe Peelland Rob Fritsen

Verder dit jaar

Op 1 november is het thema 'jonge mensen met dementie'. Op 6 december is er weer een bijzondere bijeenkomst: een theatervoorstelling in verband met het 5-jarig bestaan van het Alzheimer Café Peelland.

Alzheimer Café Peelland is bedoeld voor mensen met dementie, hun naasten en belangstellenden uit Asten, Deurne en Someren en wordt gehouden op de eerste dinsdag van de maand in centrum De Beiaard, in Asten.