Alzheimer Café Peelland in De Beiaard over jonge mensen met dementie

Na het pittige onderwerp (dementie, rouw en verlies) in het Alzheimer Café van 4 oktober staat op dinsdag 1 november weer een stevig thema op het programma jonge mensen met dementie.

Het café is van 19.30 tot 21.00 uur in centrum De Beiaard, Pastoor de Kleijnhof 21 in Asten. Inloop vanaf 19.00 uur.

Dementie bij jonge mensen

Bij de ziekte van Alzheimer en dementie in het algemeen, denk je al gauw aan (heel) oude mensen. Maar dementie komt ook bij jonge mensen voor. Daarover gaat het Alzheimer Café Peelland van 1 november.

Het zal je maar gebeuren dat je op je 40e te horen krijgt dat je dementie hebt. Je zit in de bloei van je leven. Hoe ga je daarmee om? Waar loop je tegenaan? Kun je bijvoorbeeld nog blijven werken? En zo ja, hoe lang nog? Hoe vertel je dit aan collega's? En wat is de impact op je omgeving? Op je kinderen, die vaak nog jong zijn? Op je partner?

Gespreksleider Jac Huijsmans gaat hierover voor de pauze in gesprek met Martine Doorenbosch, casemanager (jong)dementie bij De Zorgboog. Na de pauze is er gelegenheid om vragen te stellen.

Verder dit jaar

Het ACP van 6 december staat in het teken van het vijfjarig bestaan van Alzheimer Café Peelland.

Dan is er een theatervoorstelling van Theater Aan De Lijn. Twee zussen en een broer, alle drie op leeftijd, proberen te ontdekken wie dementie heeft. Het wordt een vrolijke, clowneske voorstelling. Een aanrader.

Kaartjes voor deze voorstelling zijn gratis verkrijgbaar bij het ACP op 1 november en kunnen ook besteld worden via e-mail alzheimercafepeelland@gmail.com

Opening Alzheimer Cafe Peelland Rob Fritsen

Alzheimer Café Peelland is bedoeld voor mensen met dementie, hun naasten en belangstellenden uit Asten, Deurne en Someren en wordt gehouden op de eerste dinsdag van de maand in centrum De Beiaard, in Asten.