Alzheimer Café Peelland in De Beiaard over bankzaken en dementie

Na het feestelijke Alzheimer Café van 6 december vanwege het vijfjarig bestaan van Alzheimer Café Peelland staat op dinsdag 10 januari weer een gewoon thema op het programma: Bankzaken en dementie.

Het café is bedoeld voor mensen met dementie, hun naasten en belangstellenden uit Asten, Deurne en Someren en wordt gehouden in centrum De Beiaard, Pastoor de Kleijnhof 21 in Asten.

Het café is van 19.30 tot 21.00 uur. Inloop vanaf 19.00 uur.

Veilig bankieren en je verzekeringen op orde

Mensen met dementie zijn extra kwetsbaar bij praktische vraagstukken als veilig bankieren en het regelen van alle financiën voor later.

Wat als zelfstandig bankieren niet meer vanzelfsprekend is? Hoe regel je dit goed, eenvoudig en toch veilig? Het is goed om daar tijdig bij stil te staan en wellicht al zaken in gang te zetten. Er zijn veel mogelijkheden om toch zelfverzekerd financiële keuzes te maken. Als je dementie hebt is de kans op ongelukjes groter. Ben je nog wel goed verzekerd?

De gasten Eeke Wilbers-Steenstra en Marjan de Wit van Assurantiekantoor Schriks gaan met gespreksleider Jac Huijsmans uitgebreid in op deze materie en kunnen de nodige tips meegeven om  hierop voor de toekomst goed voorbereid te zijn.

Na de pauze is er gelegenheid om vragen te stellen.

Verder dit jaar.

Er staan in 2023 weer aansprekende thema’s op het programma:

Dementie en muziek

Palliatieve zorg/euthanasie/vrijwillige terminale zorg

Dementie en voeding

Wat is dementie?

Nieuwe woonconcepten voor mensen met dementie.

De bijeenkomsten gaan straks plaatsvinden in het nieuwe gemeenschapshuis ’t Kwartier, maar in januari en waarschijnlijk ook februari is het ACP nog in de vertrouwde Beiaard.