Alzheimer Café Peelland op 2 november

Op dinsdag 2 november is er weer een Alzheimer Café Peelland in centrum De Beiaard in Asten met dit keer als thema ‘Ervaringsverhalen van mantelzorgers’.

Lotgenoten weten als geen ander hoe jij je als mantelzorger voelt en waar je tegenaan loopt. Ze kunnen je wellicht tips geven om de zorg voor je naaste wat gemakkelijker te maken of ze weten waar je hulp kunt vragen. Op deze avond is een mantelzorger uitgenodigd die met de gespreksleider in gesprek gaat en zijn ervaringen vertelt. Want dat is het belangrijkste: ervaringen met elkaar delen. Het kan op dinsdag 2 november in De Beiaard van 19.30 tot 21.00 uur. Inloop vanaf 19.00 uur.

Rob Fritsen

Groeiende belangstelling

Op de bijeenkomst van 5 oktober was de belangstelling alweer groter dan in september, na de stille coronaperiode. Thema toen was ‘Wat leg ik vast bij de bank en/of notaris’ met vooral aandacht voor testament en levenstestament. De aanwezigen kregen veel informatie over niet altijd eenvoudige materie. De ervaringsverhalen zullen waarschijnlijk gemakkelijker binnenkomen en bij de gasten herkenbaar zijn.

Rob Fritsen

Iedereen is welkom

Was bij de laatste Alzheimer Cafés aanmelden nog nodig, vanaf nu is iedereen welkom zonder aanmelden. Er wordt geen coronacheck gedaan omdat geen gebruik gemaakt wordt van de horeca. Wel wordt gevraagd de handen te ontsmetten en de tafels staan op veilige afstand van elkaar.  

De ACP-avonden zijn bedoeld voor mensen uit Deurne, Asten en Someren.

De laatste bijeenkomst dit jaar is op dinsdag 7 december met als thema ‘De overgang naar het verpleeghuis’.