Alzheimer Café Peelland op 7 december

Op dinsdag 7 december is er weer een Alzheimer Café Peelland in centrum De Beiaard in Asten met dit keer als thema ‘Overgang naar het verpleeghuis’.

Voor veel mensen met dementie komt er een moment dat het thuis niet meer gaat. Opname in een verpleeghuis is dan de enige optie. Hoe gaat dat in zijn werk? Hoe lang duurt het voordat je geplaatst kunt worden? Hoe ga je hiermee om, zowel de persoon met dementie als de mantelzorger? Kun je zelf kiezen waar je naar toe wilt? Mag je de hele dag door bezoek ontvangen of zijn er bezoektijden? Wat moet je allemaal regelen als je wordt opgenomen? Wordt de mantelzorger hierbij begeleid? Al deze vragen komen op 7 december aan bod in het gesprek tussen de gespreksleider en Anita Meeuws, Manager Cliënt Contact Centrum van de Zorgboog.

wimmaas

Indringende verhalen

Het Alzheimer Café van november was zeer geslaagd door het aansprekende thema ervaringsverhalen van mantelzorgers. De verhalen waren herkenbaar en indringend en er was een goede wisselwerking tussen de gastspreker, gespreksleider en publiek. Ook het thema van december zou wel eens tot indringende verhalen kunnen leiden.

Iedereen welkom

Bij het ACP is iedereen welkom en vooraf aanmelden hoeft niet.

Uiteraard wordt de bijeenkomst georganiseerd binnen de coronarichtlijnen. Dat betekent ook: bij klachten thuisblijven.

Mochten de coronaregels aangescherpt worden waardoor het ACP niet doorgaat, dan wordt dat gemeld op Facebook (alzheimercafepeelland) en https://www.alzheimer-nederland.nl/regios/zuidoost-brabant/alzheimer-cafe-peelland.

wimmaas

De ACP-avonden zijn bedoeld voor mensen uit Deurne, Asten en Someren en vinden plaats in De Beiaard, Pastoor de Kleijnhof 21 in Asten van 19.30 uur tot 21.00 uur. Inloop vanaf 19.00 uur.

De eerste bijeenkomst in het nieuwe jaar is op dinsdag 11 januari met als thema ‘Hoe verder na de diagnose’.