Alzheimer Café Peelland zoekt coördinator

Het Alzheimer Café Peelland is op zoek naar een coördinator.

Het Alzheimer Café Peelland is een activiteit van Alzheimer Nederland onder het bestuur van de regio Zuidoost-Brabant en richt zich op de gemeenten Deurne, Asten en Someren.

Het Alzheimer Café Peelland wordt tien keer per jaar gehouden in ’t Kwartier in Asten, doorgaans op de eerste dinsdag van de maand. Elke bijeenkomst heeft een thema en wordt geleid door een gespreksleider. Het Alzheimer Café wordt georganiseerd door de werkgroep ACP, ondersteund door een vijftiental vrijwilligers. De coördinator is voorzitter van de werkgroep.

Jouw rol

Als Alzheimer Café Coördinator zorg je voor de continuïteit en kwaliteit van jouw Alzheimer Cafés. Dit doe je samen met een team van betrokken vrijwilligers. Je verbindt vrijwilligers, bezoekers en professionals. Daarnaast bouw je aan een relevant netwerk en werf je fondsen en vrijwilligers voor jouw Alzheimer Cafés. Je stelt  samen met de penningmeester afdeling-Zuidoost Brabant de jaarlijkse begroting op.

Behalve de maandelijkse cafés zijn er twee tot drie keer per jaar vergaderingen van de werkgroep. Qua tijdsbesteding mag je uitgaan van gemiddeld ca. 6 tot 8 uur per maand.

wim maas

Wat mag je van Alzheimer Nederland verwachten? 

Je komt terecht in een warme, professionele organisatie en werkt samen met een groep bevlogen en betrokken mensen. Alzheimer Nederland geeft voorlichting over dementie en diverse trainingen die aansluiten bij je functie. Ze organiseren netwerkbijeenkomsten tussen afdelingen en met collega’s op het landelijk kantoor en ze nemen jouw stem in beleid serieus. 

Dus ben jij iemand die:

• Het Alzheimer Café een warm hart toedraagt?

• Goed kan plannen en organiseren?

• De stuwende én verbindende kracht kan zijn achter een groep vrijwilligers en professionals?

• Een relevant netwerk heeft of dat kan opbouwen?

Neem dan voor 20 december contact op met de huidige coördinator Petra Raijmakers,tel. 06-40953730 of meld je aan via e-mail alzheimercafepeelland@gmail.com.

Het Alzheimer Café Peelland nodigt je daarna graag uit voor een oriënterend gesprek met de werkgroepleden. Kom gerust eens kijken bij het ACP van 12 december in ’t Kwartier, Kerkstraat 10 in Asten, aanvang 19.30 uur.