Asten op de catwalk tijdens koopzondag

Op zondag 2 april staat in het centrum van Asten het evenement 'Asten op de catwalk' op het programma.

Met een catwalk van bijna een kilometer en meer dan tachtig modellen mag Asten zich voor even een heuse modehoofdstad noemen.

Zo'n twaalf winkels doen mee met de modeshow en de meeste winkels openen hun deuren.

Hopelijk evenaart deze vijfde editie het succes van de eerdere jaren.

Geheel passend bij de lente zal er geen rode, maar groene loper door het centrum van Asten worden uitgerold.

Ongeveer tachtig modellen zullen over deze loper van bijna 1 kilometer lengte een wandelende modeshow verzorgen.

De stoet wordt aangevoerd door een golfkarretje met hippe swingende muziek. Aan het einde van de stoet is een bolderkar met dezelfde muziek toegevoegd.

Route

Er wordt gestart om 14.00 uur bij Verdonschot Mode, van daaruit gaan ze door naar Charlaine. Als het karretje voorbij komt sluiten de modellen vanuit de betreffende winkels aan. Bij Pril Geluk de Midas in, alwaar Shoeby, Deez Menswear en Mellow zullen aansluiten. Vervolgens bij Deezz Menswear de Midas uit. Van hieruit rechts af richting Eeuwig Leven Plein.

Op het Eeuwig Leven Plein betreden de deelnemers een podium en steken ze het plein dwars over. Dan lopen ze dezelfde straat (Prins Bernard straat) weer terug, langs Mellow, richting Markt en betreden ze per winkel de verhoogde catwalk voor café Van Hoek op de Markt. Hier is een moment tijd om stil te staan en te poseren voor publiek.

De speaker voorziet de toeschouwers van de benodigde info omtrent winkel en collectie. De modellen lopen over de verhoogde catwalk tussen de terrassen door. Een ideale plek om als toeschouwer eerste rang de show te bekijken.

Na het verlaten van het podium is de eerste ronde klaar en zal om 15.15 uur gestart worden met de tweede modeshow.

De presentatie op de Markt wordt verzorgd door Marloes van Kralingen.

In Winkelcentrum Midas kun je Paasknutselen, een glittertattoo laten zetten en de selfiepro’s kunnen meedoen met de Selfiewedstrijd.

SIRIS-tv was natuurlijk van de partij bij een eerdere Asten op de catwalk.