SIRIS.nl

Astens bedrijfsleven in gesprek met minister Karien van Gennip

Minister Karien van Gennip van Sociale Zaken en Werkgelegenheid bezocht op maandag 21 februari de gemeente Asten.

Op uitnodiging van het CDA Asten-Heusden-Ommel sprak de minister met vertegenwoordigers van het bedrijfsleven over de arbeidsmarkt in de Peelregio.

Rob Fritsen

De bijeenkomst vond plaats in het bedrijfspand van Spako, onderdeel van Van Bussel Metaaltechniek, op industrieterrein Nobis in Asten.

Van Gennip (53) is zes weken geleden gestart als minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Hiervoor was de minister onder andere werkzaam als directeur bij ING, voorzitter van de raad van bestuur van VGZ en staatssecretaris van Economische Zaken in het kabinet Balkenende II en III.

Rob Fritsen

Tijdens het werkbezoek aan Asten kreeg de minister onder meer te horen over wat ondernemers in Asten en de Peelregio nodig hebben om goed te kunnen ondernemen. De economie groeit zo hard, dat er een tekort is aan (geschoold) personeel, er zijn ook meer woningen nodig en investeringen in de infrastructuur zijn noodzakelijk om de regio bereikbaar te houden. Vanuit de ondernemers kwam herhaaldelijk de oproep om de regio Brainport, waar Asten onderdeel van uitmaakt, serieus te nemen. In de ogen van de ondernemers is het een landelijk vraagstuk en overstijgt dit hetgeen de gemeenten en de provincie alleen kunnen doen.

Rob Fritsen

Vanuit de metaalsector werd ook een pleidooi gedaan om het MKB te helpen. Bedrijven van 2 tot 100 werknemers hebben moeite om op de hoogte te zijn van alle wet- en regelgeving, terwijl zij wel een grote verantwoordelijkheid dragen voor hun personeel. Veel werkgelegenheid in Asten zit bij het MKB. De minister gaf aan dat zij de tips en opmerkingen vanuit de ondernemers laat onderzoeken.

Rob Fritsen

CDA-lijsttrekker John Bankers: ,,Met het uitnodigen van de Karien van Gennip wilden wij het bedrijfsleven de kans geven om hun verhaal en uitdagingen te delen met de verantwoordelijke minister. Uiteindelijk is het belangrijk dat wij onze lijnen met ‘Den Haag’ gebruiken om voor de inwoners en ondernemers uit Asten en omgeving op te komen.”

Rob Fritsen

Aan het einde van de bijeenkomst vond een gezamenlijk fotomoment plaats met de genodigden: Karien van Gennip, Ton en Caroline van Bussel en Thomas Waals (Van Bussel Metaaltechniek), Joost Eijsbouts (Royal Eijsbouts, voorzitter VNO-NCW Helmond-De Peel en voorzitter ICAS), Nicol van Hoof (Van Hoof Groep), Rob Maas (Essential schoonmaakdiensten), Bart Wijnen (ZON-arbeidsvoorziening), Jan Roelofs (ORO), Marjon van Limpt (Senzer), Thijs de Langen (Rabobank). Vanuit het CDA waren aanwezig Mustafa Amhaouch (lid Tweede Kamer), John Bankers (wethouder), Adri Geerts (voorzitter verkiezingsprogrammacommissie, tevens bestuurslid VNO-NCW Helmond-De Peel), Daniël van Schijndel en Susanne de Groot (beiden gemeenteraadslid).

Rob Fritsen

Op SIRIS-tv, siris.nl en SIRIS-Facebook is onderstaand filmpje te zien.