Astense pompoennegendaagse sluit af met een Halloweendag

De Pompoendagen van Museum Klok & Peel en het Pompoenfestijn in centrum Asten lijken uit te groeien tot een groot gezamenlijk succes.

Hoe dan ook verdienen ze op zondag 31 oktober een prachtige apotheose met een eensgezinde Halloweendag.

Pompoenen en Halloween horen bij elkaar als cadeautjes bij Sinterklaas of paaseieren bij de Paashaas. Met dit verschil dat de uitgeholde en verlichte pompoenen en de griezelige Halloweenmaskerade als kruidige ingrediënten van een populair volksfeest zijn komen overwaaien uit de Verenigde Staten. In Nederland bestaat er nog geen lange traditie van, al wordt het Halloweenfeest wel elk jaar groter.

Rob Fritsen

Halloweendag

Ook Museum Klok & Peel flirt met zijn Pompoendagen al jarenlang met Halloween. Nu museum en centrumondernemers nadrukkelijk samen optrekken, kiezen zij ook samen voor een ambitieuze Halloweendag.

In de tuinen van het museum, meer in het bijzonder in het mysterieuze Kalebassenbos, speelt Halloween al de hele week een rol. Er is een spannende Halloweentunnel en ook de 'Droomvlucht van de kalebassen' roept een onwerkelijke sfeer op. Natuurlijk dragen de kinderen - al dan niet in een griezelcreatie - bij aan de griezelsfeer als zij hun Halloweenpompoenen snijden.

Om in de stemming te komen kunnen ze bij de horeca in Asten-centrum bij iedere bestelling van een gratis glaasje Halloweenranja genieten.

Rob Fritsen

Halloweenoptocht

Zondag 31 oktober, de Halloweendag, staat in het teken van een Halloweenoptocht. Kinderen, die dan verkleed naar de Pompoendagen komen, krijgen bij het museum een presentje.

Bij de sluiting van de Pompoendagen om 17.00 uur wordt voor Museum Klok & Peel aan de Ostaderstraat een Halloweenoptocht opgesteld. Daar kunnen kinderen die op die dag in het museum ijverig een pompoen hebben uitgesneden aan meedoen.

Andere kinderen die graag meedoen aan de Halloweenoptocht kunnen ook meelopen met een lampion die ze van thuis meebrengen. De Halloweenoptocht begint bij invallende duisternis.

Vanaf Museum Klok & Peel vertrekt de Halloweenoptocht naar de Markt in Asten. Langs de route is publiek van harte welkom. Op de Markt vindt de prijsuitreiking plaats. De hoofdprijs gaat naar degene met de meest originele Halloweenoutfit. 

De totale organisatie is in handen van Museum Klok & Peel, de Astense winkeliers, het Centrum Management Asten, VVV Asten en de Astense horeca.