Astense schrijver Stephan van Erp wint literaire prijs

Astense schrijver Stephan van Erp wint literaire prijs

De Astense schrijver Stephan van Erp is met  zijn roman ‘Peelpijn’ de winnaar geworden van de publieksprijs van The Indie Awards 2020. 

Deze literaire prijs wordt uitgereikt voor het mooiste boek dat is uitgegeven in eigen beheer. Ook zijn indringende cover stond op de shortlist in de categorie ‘beste cover’.

,,Ik zie deze prijs als een erkenning dat ik op de goede weg ben met mijn schrijverschap. Dat de lezers mijn roman waarderen, blijkt al uit de vele positieve reacties die ik mocht ontvangen. Maar dat uit meer dan 300 inzendingen mijn roman Peelpijn als mooiste boek naar boven is gekomen, is een grote eer'', aldus Stephan van Erp.

Rob Fritsen

Peelpijn is de derde roman van de hand van deze Astense schrijver. Het is een historische roman die zich honderd jaar geleden afspeelt op het Brabantse en Limburgse platteland in de Groote Peel. 

De roman is een intiem portret van een arm jong gezin en is deels gebaseerd op waargebeurde verhalen in zijn familie.
,,Mijn opa komt uit deze streek en was een turfsteker. De armoede kleefde aan hem en zijn gezin. Talloze malen hoorde ik de vaak trieste verhalen aan van het harde leven in het vroegere veengebied. Nadat ik een kleindochter van oud-burgemeester Smulders van Someren sprak, hij werd vermoord in de nacht van 15 augustus 1944, wist ik dat ik haar en mijn familiegeschiedenis in een roman aan elkaar moest knopen''.

Stephan van Erp schreef eerder de roman De Belofte (2017) en Retour Baxley (2015). Hij volgde aan de schrijversvakschool Amsterdam de module ‘roman schrijven.

De roman Peelpijn is verkrijgbaar via www.stephanvanerp.eu, de lokale boekhandel en bol.com.