AutoMaatje Asten-Someren rijdt 10.000e rit

AutoMaatje bereikte op dinsdag 19 juli in Asten en Someren een nieuwe mijlpaal: de 10.000e rit van AutoMaatje was een feit.

En dat zelfs ondanks lockdowns en niet of beperkt kunnen rijden in coronatijd. Daaruit blijkt dat deze vorm van vervoer zeer gewaardeerd wordt.

De 10.000e rit werd in Asten gereden door chauffeur Theo Verstappen die mevrouw Bovend’Eerdt naar haar bestemming bracht.

Rob Fritsen

Veel betrokken vrijwilligers

Deze mijlpaal is mooi, maar de betrokkenheid van alle vrijwilligers is nog veel mooier. ,,Deze aantallen ritten zijn alleen mogelijk dankzij de tomeloze inzet van al onze vrijwilligers. Dat zijn er 80 in totaal: 71 chauffeurs, 7 planners en 2 vrijwilligers die bij mensen langsgaan voor uitleg en ondertekening van formulieren”, vertelt Mireille Bohnen, coördinator van AutoMaatje. ,,We zijn echt hartstikke blij met en dankbaar voor hun inzet. Want eerlijk is eerlijk, zonder hen zou dit allemaal niet mogelijk zijn. Het is een hele planning die de vrijwilligers samen elke week rond krijgen.”

Rob Fritsen

Persoonlijke noot

De betrokkenheid van de vrijwilligers is groot, de persoonlijke noot is de sleutel. ,,We merken dat zowel deelnemers als chauffeurs het persoonlijke contact fijn vinden. Deelnemers zijn vaak vol lof over de vriendelijkheid en het geduld van de chauffeurs, het leuke contact wat er soms ontstaat”, zegt Silvia Bouwmans, eveneens coördinator van AutoMaatje. ,,Chauffeurs hebben de rust en tijd om mensen te begeleiden van deur tot deur, of zelfs tot de wachtkamer als dat wenselijk is. De ontmoetingen leiden tot mooie verhalen en uitwisselingen”.

Rob Fritsen

Vliegende start

Eind 2018 begon AutoMaatje Asten-Someren met een vliegende start. In het begin 100 ritten per maand, een klein jaar later waren dat er meer dan 100 per week. Momenteel maken ruim 450 mensen gebruik van AutoMaatje Asten-Someren. De enige voorwaarden zijn dat men minder mobiel is en een aansprakelijkheidsverzekering heeft.

Meer informatie over AutoMaatje vindt u op www.oniswelzijn.nl.

Op SIRIS-tv, siris.nl en SIRIS-Facebook is onderstaand filmpje te zien.