Clubkampioenschap en wisselbeker schieten bij gilde St. Lambertus

Op zaterdag 23 juli wordt er geschoten om het clubkampioenschap van gilde St. Lambertus uit Someren-Eind.

Iedereen die lid is van het gilde en ouder is dan 16 jaar - en een geldig I.D. bij zich heeft - mag aan deze wedstrijd deelnemen.

De clubkampioen wordt geschoten op alle bomen met een geweer naar keuze (vier bomen opgelegd en één boom vrije hand). Alle punten worden bij elkaar opgeteld. Degene met de meeste rake schotten is de winnaar. Bij een gelijk aantal punten moeten de schutters afkampen.

Ook worden er op zaterdag 23 juli diverse wisselbekers verschoten, namelijk:

Driek Lomans wisselbeker

Bij deze wisselbeker wordt er geschoten met twee geweren van het gilde op twee aparte bomen (telkens zes schoten per boom). Degene met de meeste rake schoten is de winnaar. Als er meerdere schutters zijn die hetzelfde aantal punten hebben, wordt er door deze schutters afgekampt.

Jan van Tieskes wisselbeker

Hieraan mogen alleen dames deelnemen. Deze wisselbeker wordt verschoten op de puist. Dames mogen om de beurt op een houten blok schieten. Degene die het laatste stuk hout naar beneden haalt is de winnaar.

Robbert van de Broek wisselbeker

Deze wisselbeker wordt geschoten op de vrije hand.

Willem Lomans wisselbeker  

Deze beker is na het plotselinge overlijden van de hoofdman, Willem Lomans, door de Margarethaschut beschikbaar gesteld. De wisselbeker kan nooit eigendom worden van een schutter. Bij deze wisselbeker wordt er op drie bomen geschoten met drie geweren van het gilde, telkens drie schoten per boom. Degene met de meeste rake schoten is de winnaar. Als er meerdere schutters zijn met een gelijk aantal punten moeten deze schutters afkampen tot er een winnaar overblijft.

Als je interesse hebt om eens te komen schieten bij het gilde, kom dan op zaterdag 23 juli om 17.30 uur naar schietterrein De Kolenboer aan de Boerenkamplaan 79.