Bekeravontuur Someren eindigt in ’t Hout

Het bekeravontuur voor SV Someren eindigde op zondag 15 januari in Mierlo-Hout.

Al binnen zes minuten kwam thuisclub Mierlo-Hout na een veldverwijzing met tien man te staan. Someren slaagde er echter niet in om de wedstrijd te domineren. Na negentig minuten stond er nog altijd een brilstand op het scorebord en moesten strafschoppen de beslissing brengen. Mierlo-Hout won met 5-4 en bekert verder.

Someren begon vanwege blessures, vakantie en ziektegevallen met een opstelling die je niet meteen zou verwachten. Het wedstrijdverloop zat de Somerenaren zeker niet tegen: de doorgebroken Maico Meulen werd in de zesde minuut vastgehouden door zijn directe tegenstander en dat betekende een rode prent voor Wessel Aerts. De thuisclub moest de rest van de wedstrijd verder met tien man. Someren kreeg daarna mogelijkheden via Justin Hoeben, Thijs Martens en Maico Meulen, maar gescoord werd er niet. Mierlo-Hout was in ondertal overigens niet de mindere en kreeg ook kansen. Yasin Magazi was enkele keren gevaarlijk, maar de beste mogelijkheid was voor Thom Meeuwsen. Op slag van rust raakte hij met een harde uithaal de paal.

In de tweede helft werden Koen de Louw en Max Sonnemans al vrij snel ingebracht en Someren werd geleidelijk aan wat sterker. Rond het uur kregen de gasten een levensgrote kans via invaller Koen de Louw. Hij passeerde de doelman en schoof de bal aansluitend niet in het lege doel, maar in het zijnet. Ook kleinere mogelijkheden van Nick de Louw, Max Sonnemans en Mike Verdonschot leverden geen doelpunt op, dus volgde er een strafschoppenserie.

Mierlo-Hout was daarin de gelukkigste en speelt in de vierde ronde van de districtsbeker tegen Wittenhorst.

Someren kan zich volledig gaan richten op de competitie en speelt op zondag 22 januari thuis tegen BSV Limburgia.

Opstelling Someren: Kevin Aben, Bart Hurkmans, Kevin van de Voort, Nick de Louw, Thijs Martens, Joep Wijnen, Bob van Zon (62. Max Sonnemans), Luc Bouwmans, Maico Meulen (79. Tim van den Boomen), Mike Verdonschot, Justin Hoeben (55. Koen de Louw).

Verslag: Gerard Slegers

Foto’s: Jelle Sleegers en Luca Engelbracht