Bekerwedstrijd NWC-Someren 2-0

Op een zonnig sportpark ’t Root speelden NWC en Someren op zaterdag 4 september hun eerste wedstrijd in de poulefase van het bekertoernooi.

In een eerste helft, die werd afgesloten bij een 0-0 stand, was Someren de iets betere ploeg. Na rust draaide NWC dit om. Het resultaat, twee doelpunten en drie punten in het bekertoernooi.

De eerste helft stond bol van slordigheden, balverlies en weinig echte doelkansen. Someren had de beste mogelijkheden. Zo werd een schot in kansrijke positie van Koen de Louw ternauwernood gekraakt en pareerde NWC-goalie Gijs Brüsewitz een wippertje van vleugelaanvaller Tim van den Boomen, die het uit een vrij moeilijke hoek moest proberen.

Dieptepunt was de op het oog ernstige blessure van NWC-middenvelder Joris van Horne, die zonder tegenstander in de buurt naar zijn knie greep en vervolgens van het veld gedragen moest worden. Kort hierop floot scheidsrechter Hameleers voor de rust. Een eerste helft waarin NWC nog niet veel had laten zien.

NWC kwam sterker uit de kleedkamer en trok het initiatief naar zich toe. Someren had meerdere overtredingen nodig om de thuisploeg af te stoppen en verloor de grip op het duel. Na een uur spelen kwam NWC dan ook op voorsprong via Daan Hendrix, die voor rust nog als back speelde en na de thee als aanvaller werd ingezet. Zijn rush over de rechterkant eindigde met een hard schot dat via de binnenkant van de paal doel trof: 1-0. Even later deed zich een soortgelijke situatie voor, maar nu vloog zijn poging voorlangs het doel van keeper Sil Joosten. Binnen drie minuten was het wel weer raak, opnieuw na een doortastende actie van Hendrix die zijn tegenstander Justin Hoeben te snel af was. Zijn voorzet kwam via wat Somerense aanrakingen terecht bij jongeling Daan van Gansewinkel, die de bal binnenkant voet in de linkerbovenhoek dropte: 2-0.

Someren kwam deze tik mentaal niet meer te boven en maakte een verslagen indruk. NWC had de blauwwitten op de knieën en controleerde de wedstrijd, zonder in de problemen te komen. Via de tegenaanval brak de formatie van Vermeer nog enkele keren gevaarlijk uit, maar de geboden ruimte leverde geen derde treffer meer op. En dat ondanks een fraaie individuele actie van de ingevallen jeugdspeler Tim van Dijk, wiens schot over het doel moest worden getikt door doelman Joosten. NWC speelde na rust met veel meer overtuiging dan Someren en trok de overwinning derhalve verdiend naar zich toe.

NWC was de verdiende winnaar van de eerste van drie wedstrijden die Someren en Asten dit seizoen tegen elkaar spelen.

Door de mooie driepunter zijn de Astenaren koploper in de poule, gevolgd door Venhorst en Vianen Vooruit die doelpuntloos gelijk speelden.