Beroerd eerste uur nekt NWC op bezoek bij RKVVO

NWC uit Asten beleefde op zondag 13 februari, net als twee seizoenen geleden, weer een teleurstellende middag op sportpark De Heikant.

Op bezoek bij RKVVO werden de oranjehemden pas na een 3-0 achterstand wakker, maar ondanks een aardige comeback werd teleurstellend verloren: 3-2.

In 2019 voelde NWC zich al bestolen toen een late gelijkmaker van Timo Janssen op vreemde wijze werd geannuleerd door de arbiter, maar ook op zondag 13 februari zat het de Astenaren niet mee. In de zevende minuut vergat NWC de verdedigende stellingen in de gaten te houden, nota bene toen men zelf een hoekschop mocht nemen. RKVVO onderschepte de bal, brak met meerdere spelers uit en alleen NWC-verdediger Martijn Henst kon nog ingrijpen tegen vier RKVVO-aanvallers. De Astense aanvoerder stapte op tijd uit waarna Martijn van Dijk zich in buitenspelpositie bevond. NWC-grensrechter Mitchell Janssen vlagde, maar arbiter Hodzelmans gaf geen gehoor aan zijn signaal. Van Dijk, die doorgaans gemakkelijk doel treft, passeerde vervolgens NWC-keeper Bas Lemmen: 1-0.

Een zeer onfortuinlijk moment, al had NWC deze situatie kunnen voorkomen door de restverdediging op orde te houden ofwel een professionele overtreding te begaan toen RKVVO de snelle counter inluidde.

Het moment tekende echter de eerste helft waarin NWC zeker in aanvallend opzicht onmachtig en vleugellam was. Het statische en voorspelbare voetbal bracht RKVVO, dat via een kopbal van Benn Soetens nog aardig in de buurt kwam van de 2-0, allesbehalve in de problemen. Het zat dan ook niet mee toen Jeroen van Deursen met een dikke enkel geblesseerd raakte nadat zijn directe opponent ongelukkig met de Astense spits in aanraking kwam. Toch had Arne van Geffen binnen een minuut de gelijkmaker op zijn schoen, maar met binnenkant voet schoot hij naast. In blessuretijd kreeg NWC de volgende tegenvaller te verwerken toen opnieuw Van Dijk zijn waarde toonde. RKVVO voetbalde zich gemakkelijk door de niet scherp verdedigende bezoekers heen en met een fraaie krul zette de aanvaller geheel vrijstaand de 2-0 op zijn naam.

Trainer Mario Verlijsdonk pepte zijn spelers in de kleedkamer op om beter voor de dag te komen na de rust. Alle ambitieuze bedoelingen konden echter meteen weer de ijskast in want binnen twee minuten gooide RKVVO het duel in het slot. Ruud Leenen, die koud in het veld stond als vervanger van Leon van den Bosch, kopte de bal te langzaam terug op Lemmen waarna buitenspeler Luuk Oosterbosch voor de 3-0 zorgde.

Daarna kon RKVVO achterover leunen en NWC laten komen. Ondanks de zoveelste tik voetbalden de gasten aanmerkelijk beter dan in de eerste helft en creëerde men via Youri van Brussel een drietal prima mogelijkheden. Hij trof via goalie Wouter Verhoeven de paal, kopte naast en knalde na wat kapwerk over. Met een slimmigheidje dacht invaller Martijn Ghielen even later voor de aansluitingstreffer te zorgen, maar zijn doeltreffende handsbal werd geconstateerd en dus werd de goal terecht geannuleerd met een gele kaart tot gevolg. In minuut 72 lukte het NWC wel om de spanning terug te brengen. Martijn Henst ging op avontuur in het vijandelijke zestienmetergebied, werd neergelegd toen hij wilde afdrukken en leidsman Hodzelmans wees naar de stip. Van Brussel schoot de 3-1 tegen de touwen.

NWC bleef voetballend de overhand houden en RKVVO oogde vermoeid, maar eigenlijk was het al te laat. Vijf minuten voor tijd lukte het Douwe Hurkmans, die Van Deursen voor rust afloste, om via de rebound de 3-2 op het scorebord te zetten. Wat volgde was een heus slotoffensief waarbij NWC de toeschouwers flink deed billenknijpen. Een punt had er zomaar nog ingezeten, maar verder dan 3-2 kwamen de oranjehemden niet meer op bezoek bij een evenmin overtuigend RKVVO. De punten bleven in Oerle, waar het resultaat logischerwijs met veel gejuich werd ontvangen. Punten kan NWC inmiddels ook heel goed gebruiken, want met een elfde plek op de ranglijst is de situatie er bepaald niet rooskleuriger op geworden. Winnen op zondag 20 februari, thuis tegen Braakhuizen, is dan ook een must.

Opstelling NWC: Bas Lemmen, Menno Janssen, Leon van den Bosch (46’ Ruud Leenen), Martijn Henst, René Peters (70’ Sander van den Eijnde), Damon Claessens (57’ Daan van Gansewinkel), Mark Bosch, Arne van Geffen (57’ Martijn Ghielen), Robin Rijnders, Jeroen van Deursen (31’ Douwe Hurkmans) en Youri van Brussel.