Bevrijdingsvuur in Someren-Heide

Stichting Wehrmachthuisje Someren-Heide houdt tijdens de bevrijdingsweek, deels in samenwerking met de werkgroep Vrijheidsvuur Someren, een aantal activiteiten.

Deze activiteiten staan in het licht van 100 jaar Someren-Heide.

Op maandag 19 september werd in het bevrijdingsvuur in Deurne ontstoken, van waaruit het door lopers van ’t Jasper Sport naar Someren-Heide gebracht werd.

Burgemeester Dilia Blok nam het vrijheidsvuur in ontvangst bij de Sint Jozefkapel op het kerkhof.

Op donderdagavond 22 september vindt er een korte ceremonie plaats bij de bevrijdingsboom van het Wehrmachthuisje. Om 18.30 uur zullen kinderen, samen met veteranen, het vrijheidsvuur lopend vanaf de Sint Jozefkapel naar het Wehrmachthuisje brengen, onder muzikale begeleiding van Muziekvereniging Someren-Heide. Daar zal het vrijheidsvuur ceremonieel ontstoken worden.

De werkgroep Vrijheidsvuur Someren, de gemeente Someren, Comité 4 en 5 mei Someren, Evenementenstichting Lierop 825, Stichting Wehrmachthuisje Someren-Heide, Stichting Veteranen Someren en atletiekvereniging ’t Jasper Sport nemen deel aan deze activiteit.

Op vrijdag 23  en zaterdag 24 september houdt Stichting Wehrmachthuisje Someren-Heide inloopavonden met een werkend zoeklicht. Lichtkunstenaars Ivo Schoofs en Pépé Heijnen, bekend van deelnames aan Glow Eindhoven, komen met een zoeklicht naar het Wehrmachthuisje. Dan is te zien hoe het was om zo’n lichtbundel de donkere lucht in te zien schijnen. De techniek van het zoeklicht is van dichtbij duidelijk zichtbaar en zal worden toegelicht door Ivo en Pépé.

De inloopavonden zijn van 19.30 tot 22.00 uur en de entree bedraagt € 3,50.

Op siris.nl en SIRIS-Facebook is onderstaande video te zien.